Ινδία | Η Renault εργάζεται με την κυβέρνηση πάνω στον κυβερνητικό νόμο των ηλεκτρικών οχημάτων

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault έχει δηλώσει ότι συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Ινδίας όσον αφορά την πολιτική για τα ηλεκτρικά οχήματα, για να αποσαφηνίσει τις διάφορες πτυχές της ίδρυσης μιας αγοράς σε αυτό την κατηγορία οχημάτων της χώρας.

Η Γαλλική εταιρεία ως ένας από τους σημαντικότερους φορείς στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, μαζί με την Σύμμαχο της Nissan, έχει την δυνατότητα να εισαγάγει ηλεκτρικά οχήματα στην Ινδία, αλλά η υποδομή δεν είναι έτοιμη.

Ο Sumit Sawhney της Renault Ινδίας δήλωσε: “Εξαρτάται από τις κυβερνητικές πολιτικές και πώς θέλουν να το προωθήσουν”. Ενώ η κυβέρνηση της Ινδίας έχει θέσει ως στόχο να μετατρέψει το 100% των πωλήσεων σε ηλεκτρικά οχήματα το 2030, εξετάζει διάφορες πτυχές.

Θα απαιτούσε τη σωστή φορολογία και την κατάλληλη υποδομή, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας χρέωσης, της τεχνολογίας των μπαταριών και άλλων. Η κυβέρνηση εργάζεται σε αυτό και η γαλλική εταιρεία συνεργάζεται επίσης με την κυβέρνηση για λόγους σαφήνειας. Ο Sawhney είπε ότι η κυβέρνηση αναμένεται σύντομα να βγει με κάποια αποτελέσματα.

Η Γαλλική εταιρεία, η οποία έχει τρία μοντέλα στην Ινδική αγορά – Kwid, Duster και Lodgy – θα ξεκινήσει το τέταρτο μοντέλο της, Captur, στην Ινδία μέχρι το τέλος αυτού του μήνα.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...