Ισπανία | Διασώθηκε το εργοστάσιο της Nissan Avila

Το εργοστάσιο Nissan Avila έχει εξασφαλίσει το μέλλον του και θα γίνει κέντρο ανταλλακτικών για τις Renault, Nissan και Mitsubishi.

Αφού αποφεύχθηκε το χειρότερο, το εργοστάσιο Nissan Avila στην Ισπανία θα μεταμορφωθεί σε κόμβο ανταλλακτικών για τις Renault, Nissan και Mitsubishi.

“Αυτή είναι μια σημαντική μέρα για την αυτοκινητοβιομηχανία στην Avila, επειδή πριν από ενάμιση χρόνο όλοι αναρωτιόνταν τι θα γίνει με το εργοστάσιο της Avila και τώρα μιλάμε για το μέλλον του”, σχολίασε ο Jose Vicente de los Mozos, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Συμμαχίας. Σαφώς, χάρη στην οικονομική στήριξη της περιοχής Καστίλλης-Λεόν (50 εκατομμύρια ευρώ από επενδύσεις συνολικού ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ), και την οικονομική στήριξή των εργοστασίων Valladolid και Palencia της Renault, ο χώρος σώζεται.

Το 2019, το εργοστάσιο θα σταματήσει να παράγει το Nissan NT400 (φώτο) και θα ακολουθήσει τα ορόσημα του σχεδίου μετασχηματισμού του Σχεδίου 2020 που θα οδηγήσει σε μια ημερήσια παραγωγή 80.000 μερών για την Συμμαχία Renault, Nissan και Mitsubishi. Ο χώρος θα χωριστεί γύρω από δύο μεγάλα κεντρικά κτίρια, 25.000 m² για γραμμές σφράγισης και 70.000 m² για το κέντρο εφοδιαστικής.

Photo: efemotor.com

Source: pro.largus.fr

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...