Κίνα: Η Renault θέλει να πετύχει τον στόχο των 800.000 οχημάτων ετησίως!

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, Carlos Ghosn έκανε αισιόδοξες προβλέψεις για τις πωλήσεις της Renault στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο – με 800.000 αυτοκίνητα.

Η πρόβλεψη μάλλον προκαλεί έκπληξη, διότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, που εμπλέκεται σε μια επιμήκη-μόνιμη συμμαχία με την Nissan, είναι ένα εμπορικό σήμα που έφτασε αργά στην ασιατική χώρα. Ενώ η γαλλική εταιρεία πούλησε μόλις 32.000 οχήματα στην Κίνα το 2013, ο Ghosn οραματίζεται τις πωλήσεις να αυξάνονται τόσο γρήγορα όσο και της Ford. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία απολαμβάνει απίστευτα διψήφια άλματα κάθε μήνα μέχρι πρόσφατα.

“Η Renault έχει παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 4%. Είναι ένας λογικός στόχος για τη Renault να το αναπαράγει αυτό στην Κίνα”, σχολίασε ο Ghosn.

Χωρίς να παρέχει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του στόχου, η Renault είναι στο δρόμο για να ανοίξει ένα κινέζικο εργοστάσιο σε κοινοπραξία με την Dongfeng στην περιοχή Wuhan, το 2016 το εργοστάσιο θα φέρει μια ικανότητα παραγωγής 150.000 μονάδων – και με αρκετή ζήτηση η εγκατάσταση μπορεί να διπλασιάσει την παραγωγή έως 300.000. Μέχρι στιγμής, ένα συμπαγές μοντέλο, ένα μεσαίου μεγέθους αυτοκίνητο και δύο crossovers έχουν προγραμματιστεί για την τοπική παραγωγή.

Photo:largus

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...