Κορέα | Η Renault Samsung ρίχνει στο παιχνίδι τα Clio και Kangoo ZE

Η Renault Samsung Motors στοχεύει στη βελτίωση των πωλήσεων στην Κορέα με την προσθήκη δύο εισαγόμενων οχημάτων, το Renault Clio και το ηλεκτρικό Kangoo Z.E. 33 που παράγεται στη Γαλλία.

Η ανακοίνωση προέρχεται από τον νέο CEO της RSM, Dominique Signora, στην πρώτη μεγάλη συνέντευξη Τύπου για το 2018 στην έδρα της εταιρείας στην Σεούλ. Ο Signora ξεκίνησε τα καθήκοντά του στις 1 Νοεμβρίου, αναλαμβάνοντας την θέση του από τον πρώτο κορεατη διευθυντή της RSM, Park Dong-hoon.

Ένας εκπρόσωπος της RSM επιβεβαιώνει ότι το Clio θα κυκλοφορήσει τον Μάιο, με ένα μέτριο στόχο για “πάνω από 5.000 μονάδες”.

Ο εκπρόσωπος αρνείται να προσδιορίσει το ηλεκτρικό Kangoo, αλλά αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετές επιλογές, μεταξύ των οποίων η εισαγωγή του από την Ευρώπη ή η παραγωγή του τοπικά στο εργοστάσιο Busan της εταιρείας. Λέει ότι η RSM ελπίζει να ξεκινήσει το ηλεκτρικό φορτηγάκι μέχρι το τέλος του έτους.

Η Renault Samsung Motors δήλωσε στις 2 Μαρτίου ότι οι πωλήσεις της το Φεβρουάριο υποχώρησαν 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος λόγω της χαμηλής ζήτησης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ένα από ισχυρά προβλήματα της θυγατρικής της Renault στην Κορέα είναι η έλλειψη νέων μοντέλων που επηρεάζει δυσμενώς τις πωλήσεις αυτοκινήτων της Renault Samsung, κάτι που θέλει να ανατρέψει με το δημοφιλές Clio.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...