Μπορεί το Renault ZOE e-Sport Concept που παρουσιάστηκε στη Γενεύη, να οδηγήσει στην κατασκευή ενός «ζωηρού» ZOE;

Μπορεί το Renault e-Sport Concept που παρουσιάστηκε στη Γενεύη, να οδηγήσει στην κατασκευή ενός «ζωηρού» ZOE; Κάποια ελπίδα υπάρχει βλέποντας την ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία του ανεξάρτητου σχεδιαστή X-Tomi.
Επί του παρόντος, το ZOE e-Sport δεν περνά απαρατήρητο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αυτή η τρελή έκδοση του Renault Zoe διαθέτει ένα σασί bodybuilder, με ελάχιστη απόσταση από το έδαφος σε μπλε και κίτρινο χρώμα, ένα αφιέρωμα στην ομάδα της Renault e.dams που λάμπει στο ηλεκτρικό πρωτάθλημα της Formula E.

Εξωπραγματική και η ψυχή του με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα) σε σύνολο 460 ίππων και 640 Nm ροπής. Εξοπλισμένο με κίνηση στους τέσσερις τροχούς, το θηρίο μπορεί να καταπιεί το 0 στα 100 km/h σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα για μια τελική ταχύτητα 210 km/h.

ZOE RS;
Ήταν αρκετό για να μας κάνει να πιστέψουμε σε ένα μελλοντικό ZOE RS. Παρά το γεγονός ότι η Renault δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επίσημα τίποτα γι ‘αυτό, κάποιοι έχουν ήδη δει αυτό το αυτοκίνητο να περιφέρεται στους δρόμους. Ο διάσημος ανεξάρτητος σχεδιαστής X-Tomi είχε έτσι την φαντασία να σχεδίασή μια έκδοση δρόμου του σπορ ZOE. Και το αποτέλεσμα είναι αρκετά επιτυχής.

Η Renault δοκίμασε ένα Zoe RS πέρυσι
Αλλά η Renault δεν περίμενε αυτό το σχέδιο για να σκεφτεί το ZOE RS. Πέρυσι, o Patrice Ratti, αφεντικό της Renault Sport, αποκάλυψε ότι η μάρκα δουλεύει πάνω σε να τέτοιο πρωτότυπο. Αλλά αν η απόδοση του αυτοκινήτου είχε τότε αποδειχθεί «πολύ ελπιδοφόρα», με την αυτονομία του απ την άλλη γελοία. «Μας εξέπληξε το πόσο η οδήγηση του αυτοκινήτου επηρέαζε την αυτονομία του αυτοκινήτου, και πιέζοντας το πρωτότυπο μας στα όρια, είχαμε μόνο 13 με 14 λεπτά, καθόλου αρκετό για να ικανοποιήσει τους πελάτες μας», είπε ο Patrice Ratti εκείνη την εποχή. Ας ελπίσουμε ότι η μάρκα έχει σημειώσει πρόοδο στο θέμα…

Φωτογραφίες: xtomi.blogspot/Twitter

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...