Νέοι κανονισμοί Superlicence: Η Renault αντιδρά

Αφού η FIA εισήγαγε τους νέους κανόνες Superlicence για τη Formula 1, αρχής γενομένης από την έναρξη της σεζόν 2016, η Renault αντέδρασε καθώς θεωρεί ότι τα πρωταθλήματα της βαθμολογήθηκαν χαμηλότερα από τα αναμενόμενα.

Η Formula Renault 3.5 θεωρείται από πολλούς ως ένα πρωτάθλημα στο ίδιο επίπεδο με αυτό του GP2, αλλά ενώ ο πρωταθλητής του GP2 κερδίζει 50 πόντους για την Superlicence, ο πρωταθλητής της FR3.5 θα κερδίζει μόνο 30, με την Renault να επιδιώκει να διευκρινίσει τους λόγους που το πρωτάθλημα της έχει βαθμολογηθεί τόσο χαμηλά.

Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Formula 3 βαθμολογείται υψηλότερα, και είναι συνηθισμένο για τους οδηγούς να θέλουν να προχωρήσουν στη Formula Renault 3.5 από ότι στην ευρωπαϊκή Formula 3.

Το πρωτάθλημα της Formula Renault 2.0 έχει επίσης βαθμολογηθεί χαμηλότερα από τα αναμενόμενα, με τα πρωτάθλημα της Formula 4 να κερδίζουν περισσότερους πόντους από ότι τα πρωταθλήματα του Eurocup, ALPS και NEC!

Ορισμένοι πιστεύουν ότι η κίνηση να υποβαθμιστούν τα πρωταθλήματα της Renault έχει πολιτικά κίνητρα, με τη FIA να ταξινομεί υψηλότερα τα δικά της.

Η Renault ανέφερε ότι θα αξιοποιήσει όλες τις ευκαιρίες για να υπερασπιστεί τα πρωταθλήματα της και είναι πρόθυμοι να συζητήσουν με τη FIA για την αλλαγή του συστήματος βαθμολογίας πριν οι νέοι κανόνες τεθούν σε εφαρμογή.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...