Νέο concept από την Renault το 2016 που θα επηρεάσει τα μελλοντικά μοντέλα

Ο Laurens van den Acker επικεφαλής σχεδιασμού της Renault σχεδιάζει να δείξει ένα νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο το 2016 το οποίο θα διαμορφώσει τη μελλοντική σχεδιαστική κατεύθυνση της εταιρείας.

Ο ίδιος οπως αναφερει, αναμένει να είναι τόσο μεγάλη επιρροή στα μελλοντικά μοντελα της Renault όσο είχε το ηλεκτρικό κουπέ DeZir το 2010.

Το DeZir ρύθμισε κατά πολυ την κατεύθυνση του σχεδιασμού των δύο best-sellers της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, του Clio και Captur.

Ο Van den Acker δήλωσε ότι ο τύπος του αυτοκινήτου δεν μπορεί ακόμα να αποκαλυφθεί, αλλά το νέο Mégane και ένα νέο SUV που θα βασίζεται στο Mégane θα έχουν στοιχεια.

Εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι το ultra-χαμηλών εκπομπών άνθρακα υβριδικό concept EOLAB, όπου παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση του Παρισιού έδωσε ενδείξεις για το μελλοντικό Clio!

«Μπορείτε να το οδηγήσετε αυτό το αυτοκίνητο», είπε. “Έχει δημιουργηθεί σε ένα μεγάλο ποσοστό από ειδικούς μηχανικούς εμπειρογνώμονες και λειτουργεί ήδη, παρά το γεγονός ότι ειναι 100 χιλιοστά στενότερο στο πίσω μετατρόχιο για λόγους αεροδυναμικής. Αυτό είναι ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να παραχθεί το 2018, “αποκάλυψε.

“Όλες οι καινοτομίες του – η αεροδυναμική, οι πόρτες από ανθρακόνημα, η οροφή του μαγνησίου – θα μπορούσαν να κατασκευαστουν στο σήμερα. Αλλά χρειαζόμαστε χρόνο για να τα βάλουμε όλα σε βιομηχανική διαδικασία, “είπε.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...