Στην τελική ευθεία η νέα γενιά Dacia Duster

Το νέο Dacia Duster, η δεύτερη γενιά του compact SUV θα κάνει ντεμπούτο το φθινόπωρο στην έκθεση της Φρανκφούρτης, και θα φτάσει στους εκθεσιακούς χώρους το Γενάρη του 2018 όπως επιβεβαιώνουν πηγές της εταιρείας σε ρουμανικά μέσα ενημέρωσης.
Εάν η ημερομηνία της παρουσίασης της επόμενης γενιάς είναι σίγουρη, για την Dacia είναι η πρώτη φορά που δίνει σαφείς ενδείξεις σχετικά με το εμπορικό ντεμπούτο του νέου SUV που θα παράγεται στο Mioveni της Ρουμανίας.

Για πρώτη φορά, το Dacia Duster θα είναι εξοπλισμένο προαιρετικά με επτά θέσεις. Κατά συνέπεια, οι εξωτερικές διαστάσεις θα αυξηθούν για να φιλοξενήσει την επιπλέον σειρά καθισμάτων. Έτσι, το μήκος θα πρέπει να μετράται περίπου στα 4,5 μέτρα κατά 18 εκατοστά μεγαλύτερο από ό, τι σήμερα.

Και ο σχεδιασμός θα είναι πιο περίτεχνος. Θα δείξει πιο στρογγυλεμένες γραμμές και ανώτερη αεροδυναμική, ενώ οι προφυλακτήρες και τα τελειώματα πλαστικού για την προστασία θα ενσωματωθούν καλαίσθητα στο σώμα του νέου SUV.

Από τεχνικής άποψης, το νέο Dacia Duster θα είναι εντελώς νέο, εγκαταλείποντας τη σημερινή πλατφόρμα (που προέρχεται από το Logan) για χάρη της CMF (αρθρωτή αρχιτεκτονική), των Renault και Nissan την οποία έχουμε δει στα Qashqai και Kadjar. Η γκάμα των κινητήρων θα είναι παρόμοια με τα σημερινά μοντέλα.

Η κύρια έκδοση θα παραμείνει ο 1.2 TCe 125 hp και 1.5 dCi με 110 hp, με κίνηση στους εμπρός τροχούς ή προαιρετική πλήρης. To EDC αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, διπλού συμπλέκτη, που διατίθεται για το σημερινό μοντέλο, θα προσφέρεται επίσης προαιρετικά.

Φωτογραφία από το εσωτερικό της νέας γενιάς που διέρρευσε πριν κάποιους μήνες στο διαδίκτυο.

Photos:autoexpert.ro4tuning.ro

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...