Οι ομάδες της Renault ελπίζουν σε καλύτερες φετινές δοκιμές

Οι Ομάδες της Renault πιστεύουν ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να ξεφύγει από τους εφιάλτες δοκιμών που υπέστη πριν από 12 μήνες.

Στη Jerez πέρυσι, η Renault υπέστη μια τεράστια απογοήτευση στις πρώτες δοκιμές της χρονιάς με το νέο κινητήρα turbo V6 της, με προβλήματα τόσο αξιοπιστίας όσο και έλλειψης απόδοσης. Αλλά μετά την εκ νέου επικέντρωση των προσπαθειών της Renault και την αναμόρφωση της μονάδας ισχύος της αυτό το χειμώνα, τα αφεντικά των Red Bull και Toro Rosso αναφέρουν πως όλες οι ενδείξεις φαίνονται να είναι θετικές ώστε να απολαύσουν μια πολύ καλύτερη περίοδο δοκιμών.

“Η Renault έχει κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός, για αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία”, δήλωσε ο Franz Tost επικεφαλής της Toro Rosso. “Αλλά για να γίνει το βήμα προς τα εμπρός εξαρτάται από το τι βήμα προς τα εμπρός έχει κάνει η Mercedes.

“Τα θετικά στοιχεία από την δουλεία της Renault φάνηκαν, διότι την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια μιας ημέρας γυρισμάτων, κάναμε 96 χιλιόμετρα χωρίς προβλήματα.

“Αυτό ήταν ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός και ελπίζω ότι μπορούμε να κάνουμε ένα καλό τεστ εδώ. Έχουμε εμπιστοσύνη στο έργο της Renault και τα υπόλοιπα θα τα δούμε.”

Ο τεχνικός διευθυντής της Toro Rosso, James Key πρόσθεσε:

«Είναι [η Renault] σίγουρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα από ό, τι ήταν πέρυσι.

“Πέρασαν μια δύσκολη και σκληρή σεζόν πέρυσι, αλλά έχουν ανακτηθεί πολύ καλά, οπότε θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.”

Ο επικεφαλής σχεδιαστής της Red Bull, Ρομπ Μάρσαλ πιστεύει επίσης ότι η ομάδα του θα έχει μια πιο ήρεμη διαδικασία δομικών χωρίς τα περσινά δράματα.

«Ελπίζω σε καλύτερες δοκιμές φέτος», είπε. “Θα πρέπει να υπάρχει λιγότερο δράμα. Ο κινητήρας είναι πολύ πιο γνωστός σε εμάς, ωστόσο αν υπάρξει κάποιο μεγάλο πρόβλημα, θα έχουμε και το χρόνο να το διορθώσουμε.”

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...