Ο πελάτης στο επίκεντρο του μελλοντικού εργοστασίου της Renault

Οι πελάτες σήμερα αναζητούν συνδεδεμένα οχήματα που αντικατοπτρίζουν ποιοι είναι. Το σύστημα παραγωγής προσαρμόζεται στις ανάγκες αυτές, προκειμένου να εκτελείται μια ροή οχημάτων που είναι 100% εξατομικευμένα. Κάθε όχημα θα είναι μοναδικό.

Κάθε τμήμα είναι ανιχνεύσιμο, καθιστώντας δυνατή την ακριβή παρακολούθηση κάθε παραγγελίας

Μόλις ο πελάτης παραγγείλει ένα νέο όχημα, προετοιμάζονται οι πρώτες ύλες, ενημερώνονται οι προμηθευτές και τίθενται σε εφαρμογή οι ροές εφοδιαστικής. Με πλήρη συγχρονισμό όλων των σταδίων παραγωγής, η μονάδα είναι σε θέση να σέβεται τους χρόνους παράδοσης, από τους προμηθευτές μέχρι τον τελικό πελάτη.

Για να παρέχουν στους πελάτες ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της παραγγελίας τους, απαιτείται ομαλή επικοινωνία από το ένα άκρο της αλυσίδας στο άλλο. Οι ιστότοποι χρησιμοποιούν κώδικες QR (bar code) και ετικέτες RFID (αναγνώριση ραδιοσυχνοτήτων) για μέρη μαζί με μια βάση δεδομένων, προκειμένου να διαχειρίζεται την ποιότητα κάθε τμήματος καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Αυτό εξασφαλίζει πλήρη ατομική ιχνηλασιμότητα μέχρι τον τελικό χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Για τη Renault, το εργοστάσιο του αύριο θα είναι «συνδεδεμένο» και πιο θηλυκό

Προσέγγιση της ποιότητας

Με την προσέγγιση “από την πρώτη στιγμή”, οι τεχνικοί βλέπουν κάθε όχημα που έχει κατασκευαστεί σαν να ήταν δικό τους. Γνωρίζουν τα πάντα για την ποιότητα του παραδοθέντος οχήματος και γνωρίζουν επίσης τις απαιτήσεις των πελατών. Για να τους βοηθήσει, οι υπεύθυνοι οργανώνουν εκδηλώσεις στο χώρο και δημιουργούν περιοχές επίδειξης στο εργαστήριο.

Τέλος, η φτωχή κατασκευή δίνει έμφαση στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τον πελάτη. Οτιδήποτε επιβραδύνει άσκοπα την παραγωγή, αφαιρείται. Οι ροές διοικητικής μέριμνας είναι αυτοματοποιημένες, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότερη ροή.

Το Full Kitting (πλήρης συναρμολόγηση) αναπτύσσεται ευρέως. Ο χειριστής δεν χρειάζεται πλέον να μετακινείται από σημείο σε σημείο: όλα τα εξαρτήματα που αντιστοιχούν στη συναρμολόγηση υπάρχουν εμπρός του και ακολουθούν το όχημα στη γραμμή συναρμολόγησης.

Διαβάστε επίσης: Η Renault ετοιμάζει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των γαλλικών εργοστασίων

Φωτογραφία:Renault

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...