Ο Carlos Ghosn επιβεβαίωσε την ηλεκτρική έκδοση του Kwid για την Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές

Η Renault συζητάει εδώ και καιρό την ιδέα ενός φθηνού ηλεκτρικού αυτοκινήτου για την αγορά της Κίνας και τελικά γίνεται πραγματικότητα.

Μιλώντας στο Autonews, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn, επιβεβαίωσε την ηλεκτρική έκδοση του Kwid, αναγνωρίζοντας ότι έχουν ήδη κατασκευαστεί τα πρώτα πρωτότυπα.

“Στην Κίνα, δεν μπορούμε να πουλήσουμε το Nissan Leaf. Πολύ ακριβό και πολύ εξελιγμένο. Δεν μπορούμε να πουλήσουμε το Renault Fluence. Πολύ ακριβό. Τι μπορούμε να πουλήσουμε στην Κίνα; Ηλεκτρικά αυτοκίνητα χαμηλού κόστους”, δήλωσε ο Ghosn. “Έτσι, μηχανικοί από τη συμμαχία αναπτύσσουν ένα χαμηλού κόστους ηλεκτρικό Kwid για την Κίνα. Μόλις οδήγησα το αυτοκίνητο αυτό, θα είναι ένα πολύ καλά κατασκευασμένο αυτοκίνητο με πολύ χαμηλό κόστος”.

Ο επικεφαλής της Renault δεν έδωσε πληροφορίες σχετικά με την ημερομηνία έναρξης, τη δύναμη, την αυτονομία ή την τιμολόγηση του ηλεκτρικού Kwid, αλλά παραδέχτηκε ότι τελικά θα φτάσει στις αναδυόμενες αγορές. “Μόλις λειτουργήσει στην Κίνα, δεν υπάρχει λόγος να μην εξάγουμε το αυτοκίνητο στην Ινδία, στη Βραζιλία, στη Μέση Ανατολή”.

Ο Carlos Ghosn εξετάζει τη Συμμαχία στο σύνολό της όσον αφορά την ανάπτυξη μελλοντικών προϊόντων, ειδικά ηλεκτρικών οχημάτων, τα οποία τελικά θα τους βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους: μαζικό μάρκετινγκ και κερδοφορία.

“Στην αρχή, η Renault ήταν από μόνη της, επειδή υπήρχαν πρωτότυπα, και δεν ξέραμε ακριβώς που θα στραφεί η αγορά. Το Nissan Leaf είχε τη δική του τεχνολογία. αλλά τώρα λέμε: μία πλατφόρμα, ένα σύνολο μπαταριών, ένα σύνολο κινητήρων “, πρόσθεσε ο Ghosn.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...