Ο Carlos Ghosn στηρίζει το νέο Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron

Οι κορυφαίοι επιχειρηματίες και οι εκπρόσωποί τους σπάνια εκφράζουν πολιτικές απόψεις, καθώς γνωρίζουν ότι αυτές μπορούν να αποδειχτούν μπούμερανγκ για τα συμφέροντά τους. Αυτοί, άλλωστε, καλούνται να λειτουργήσουν σε οποιοδήποτε περιβάλλον, ειδικά σε αυτό που τους διασφαλίζει το μέγιστο όφελος.

Μια πολυεθνική εταιρεία και μια διεθνής συμμαχία, όπως αυτή των Renault – Nissan και εσχάτως της Mitsubishi, δεν θα μπορούσε να μην χαιρετίσει την προσήλωση του Macron, του νέου Γάλλου προέδρου στο ευρωπαϊκό ιδεώδες, αλλά και τα φιλελεύθερα χαρακτηριστικά της πολιτικής του.

Έτσι ο Carlos Ghosn, διευθύνων σύμβουλος της Renault, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εκλογή Macron. Το έκανε άλλωστε σε μια χρονική στιγμή, που θεωρείται ασφαλής ώστε να μην κινδυνεύει να γίνει αντιπαθής στη γαλλική κοινή γνώμη, καθώς ο Macron κέρδισε με μεγάλο ποσοστό. Το μήνυμα του Ghosn ήρθε από τη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 8 Μαΐου, όταν σε συνέντευξή του ρωτήθηκε σχετικά με τα αποτελέσματα των γαλλικών εκλογών:

«Εκλέχθηκε (ο Macron) για πολλούς λόγους. Ένας από αυτούς είναι: Θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι στην παγκόσμια οικονομία ή θέλουμε τον προστατευτισμό; Το γεγονός ότι πιστεύει στην παγκόσμια αγορά, στη σπουδαιότητα και στην ανάπτυξη της Ευρώπης, είναι στοιχεία πολύ σημαντικά για κάθε εταιρεία και για κάθε οργανισμό».

Προφανώς, όταν λειτουργείς στην παγκόσμια αγορά και διοικείς μια εταιρεία με τον ένα πυλώνα της στη Γαλλία και τον άλλο στην Ιαπωνία, επιθυμείς ανοιχτό ορίζοντα στο επιχειρείν. Άλλωστε ο ίδιος ο Ghosn έχει στο παρελθόν κατηγορήσει την πρακτική της γαλλικής κυβέρνησης να κατέχει ένα μεγάλο ποσοστό στη Renault και συνακόλουθα στη Nissan. Θεωρώντας ότι η διάχυσή του σε περισσότερους επενδυτές, θα δώσει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης τόσο στην κάθε μάρκα ξεχωριστά, όσο και στη συμμαχία τους.

Ίσως μάλιστα η εκλογή του Macron να ευνοεί μια τέτοια εξέλιξη στο άμεσο μέλλον, καθώς ο νέος Γάλλος πρόεδρος τάσσεται ανοιχτά υπέρ του «λιγότερου κράτους».

Πηγή:gazzetta.gr

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...