Ο Carlos Ghosn σύντομα θα επανεκλέγει στο “τιμόνι” της Renault

Σύμφωνα με την Le Figaro, ο Carlos Ghosn σύντομα θα επανεκλέγει στο τιμόνι της Renault. Παρόλο που σύντομα θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν υπ αριθμό δύο, το εμβληματικό αφεντικό της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας θα λάβει εντολή στο να ηγηθεί ξανά από το διοικητικό συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου, πιστεύει η εφημερίδα.

Η τρέχουσα θητεία του Carlos Ghosn, Διευθύνων Σύμβουλος της Renault, λήγει στις 9 Μαρτίου. «Από συναφείς πηγές, οι διευθυντές και μαζί τους οι κύριοι μέτοχοι της Renault, συμπεριλαμβανομένου του γαλλικού κράτους, θα προτείνουν την ανανέωση του Carlos Ghosn στο τιμόνι της Renault. Όλοι συμφώνησαν σε έναν οδικό χάρτη που θέτει μια προτεραιότητα: τη διατήρηση της Συμμαχίας Renault-Nissan, γράφει η Le Figaro.

Αυτό δεν είναι όλο: Η Le Figaro υπενθυμίζει ότι στη Nissan, ο κ. Ghosn έχει ήδη τοποθετ ήσει επιχειρησιακές εντολές στο Hiroto Saikawa. Θα πρέπει να γίνει το ίδιο και στη Renault, ακόμα κι αν «η διαδικασία φαίνεται ακόμα πιο προοδευτική».

Η πρόσληψη Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή Λειτουργίας (COO) της Renault βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει διοριστεί γραφείο εύρεσης. Η Le Figaro αντιλαμβάνεται ότι αυτός ο «COO» θα είναι Γάλλος από τις τάξεις της Renault. Αναφέρεται το όνομα του Thierry Bolloré, του διευθυντής ανταγωνιστικότητας της Renault.

Αυτές οι πληροφορίες έρχονται σε αντίθεση με αυτές που είχαν δει το φως της δημοσιότητας προ ολίγου καιρού με την Renault να αναζητά τον διάδοχο του Ghosn (διαβάστε περισσότερα).

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...