Ο Carlos Sainz στο Rallye Monte-Carlo με το νέο Mégane R.S.

Ο Carlos Sainz, οδηγός της ομάδας Renault Sport Formula One θα ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του, διπλού πρωταθλητή των Ράλι, όταν θα πάρει μέρος στην τελευταία ειδική του Rallye Monte-Carlo. Ο 23χρονος Ισπανός θα κάνει το ντεμπούτο του στο Monte Carlo όταν θα οδηγήσει στην ειδική La Cabanette-Col de Braus 13.58 χλμ. στις 28 Ιανουαρίου το νέο Renault Mégane R.S.

Για τον Carlos, αυτό σηματοδοτεί το επίσημο ντεμπούτο του. Ο πατέρας του κέρδισε το Rallye Monte-Carlo τρεις φορές, το 1991, το 1995 και το 1998.

Carlos Sainz: “Ανυπομονώ πραγματικά να δοκιμάσω το Rallye Monte-Carlo για πρώτη φορά. Έχω ακούσει τόσα πολλά γι ‘αυτό από τον πατέρα μου – πόσο δύσκολες είναι οι ειδικές, πώς οι συνθήκες μπορούν να αλλάξουν σε μια στιγμή από το χιόνι στη βροχή ή τον λαμπερό ήλιο και φυσικά πώς χρειάζεται σθένος για μερικά από αυτά τα περάσματα βουνού και φουρκέτες! Θα είναι μια πραγματική συγκίνηση που θα λάβω μέρος σε ένα τέτοιο θρυλικό γεγονός πίσω από το τιμόνι ενός Renault Megane R.S, το οποίο θα είναι εφοδιασμένο με ειδικά ελαστικά, έτσι ώστε να μπορώ να πάρω μια πληρέστερη αίσθησης γύρω από αυτές τις ειδικές διαδρομές.

Η Renault θα λάβει μέρος με τέσσερα Group 2 Renault 5 Alpine στο ιστορικό Rallye Monte-Carlo 2018

Τα τέσσερα πληρώματα της ομάδας Renault Classic θα ξεκινήσουν στο Ρέιμς της Γαλλία,ς στις 2 Φεβρουαρίου. Η εκδήλωση θα τελειώσει στο Μονακό στις 7 Φεβρουαρίου.

Car 5: Guy Fréquelin / Laurent Perquin
Car 6: Emmanuel Guigou / Michel Duvernay
Car 7: Christian Chambord / Patrick Fourestié
Car 8: Patrick Henry / Jean-Pierre Prévot

Ο πρώην γαλλος οδηγός ανάπτυξης αυτοκινήτων της Renault Sport, Jean Ragnotti, θα ακολουθήσει τον αγώνα ως πρεσβευτής της γαλλικής μάρκας μέχρι το πρωί της 6ης Φεβρουαρίου.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...