Το Megane RS 275 Trophy-R θα τεθεί αντιμέτωπο με το Albert Park

Η Renault θα συνεργαστεί με το Αυστραλιανό Grand Prix για να θέσει το πρώτο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής στην πίστα Formula 1 του Albert Park στην Αυστραλία. Το event, «Albert Park Challenge οδηγείται από τη Renault» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Μαρτίου και θα είναι μια νέα προσθήκη στο πρόγραμμα του Αυστραλιανού Grand Prix 2015.

Ποτέ στο παρελθόν ένα όχημα παραγωγής κάτω ή έως δύο λίτρων δεν έχει πραγματοποιήσει χρονομετρημένο γύρο στην πίστα του Albert Park, και δεν υπάρχει καλύτερο όχημα από το γεμάτο ρεκόρ Megane RS 275 Trophy-R.

Το 2014, το Megane R.S. 275 Trophy-R έθεσε το ρεκόρ για το γρηγορότερο FWD στο περιβόητο Nürburgring και, στη συνέχεια στην Suzuka της Ιαπωνίας συνέχισε τα ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής με κίνηση εμπρός. Τώρα είναι η σειρά της Αυστραλίας και του Albert Park.

Ο Daniil Kvyat οδηγός της Red Bull Racing θα είναι στο τιμόνι του Megane RS κατά τη διάρκεια του Albert Park Challenge και είναι ενθουσιασμένος που θα είναι ο πρώτος που θα γευτεί το Albert Park για το 2015.

“Πραγματικά ανυπομονώ να βρεθώ πίσω από το τιμόνι του Megane RS 275 Trophy-R και είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να θέσω το πρώτο ρεκόρ γύρου για αυτοκίνητο παραγωγής στο Albert Park Circuit “,

δήλωσε ο Kvyat.

“Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία να περάσω ορισμένο χρόνο στην πίστα πριν από το Grand Prix, και ακόμα καλύτερα να το κάνω με έναν κινητήρα της Renault.”

Μόνο 50 Megane R.S. 275 Trophy-R έχουν διατεθεί στην Αυστραλία από τα συνολικά 250 αυτοκίνητα που έχουν διατεθεί παγκοσμίως, και ένα από αυτά θα χρησιμοποιηθεί στο Albert Park Challenge.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...