Σταματά η διαδικασία πώλησης της Renault Trucks Defense

Τον Νοέμβριο του 2016, η Volvo Group ανακοίνωσε τα σχέδια της για να διαθέσει την αμυντική της επιχείρηση. Ο τομέας αυτός περιλαμβάνει τη θυγατρική εταιρεία Renault Trucks Defense, μία από τις εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκεται στη Λιμόζ στην Γαλλία, όπου απασχολούνται 150 υπάλληλοι με μόνιμες συμβάσεις και 140 έκτακτοι υπάλληλοι. Την Τρίτη, σε μια δήλωση, ο όμιλος Volvo αποφάσισε να τερματίσει τη διαδικασία εκποίησης. Αυτές είναι προφανώς πολύ χαμηλές τιμές για τον γάλλο κατασκευαστή ελαφρών τεθωρακισμένων οχημάτων, γεγονός που δικαιολογεί αυτή την επιλογή.

«Οι προσφορές που ελήφθησαν δεν αντικατοπτρίζουν την αξία της δραστηριότητας», που θεωρείται ο όμιλος Volvo από προτάσεις δύο μόνο αγοραστών την βελγική εταιρεία CMI και την γαλλο-γερμανική KNDS holding (Krauss-Maffei Nexter Defense Systems). Οι προσφορές αυτές ήταν της τάξης των 400 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η αξία εκτιμάται σε 700 εκατομμύρια από τον όμιλο και την τράπεζα Rothschild.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η Γαλλία απέκλεισε τις αμερικανικές εταιρειες, Rheinmetall και τα επενδυτικά ταμεία, από την υποβολή προσφοράς σχετικά με το στρατηγικό βάρος της Renault Trucks Defense (RTD) στον εξοπλισμό του γαλλικού στρατού.

Διαβάστε επίσης:

>>Η KNDS υπέβαλε προσφορά εξαγοράς για την Renault Trucks Defense

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...