Στα σκαριά η γρήγορη έκδοση της Alpine A110

Το νέο Alpine A110 δεν έχει καλά καλά κυκλοφορήσει ακόμα, και ο κόσμος γύρω από το αυτοκίνητο αρχίζει να προβλέπει το μέλλον … και σε αυτή την περίπτωση μια πιο μυϊκή έκδοση του μελλοντικού Alpine A110 είναι στα σκαριά.

Οι πρώτες παραδόσεις της Preimiere edition θα ξεκινήσουν σύντομα, με την Renault να έχει ήδη προβλέψει την μελλοντική πορεία του αυτοκινήτου για τα επόμενα χρόνια.

Έτσι, εγκαινιάζοντας το νέο βενζινοκινητήρα 1.8-λίτρων στο νέο Mégane RS, το οποίο θα πρέπει να είναι κοντά στους 300 ίππους, η Alpine θα επωφεληθεί ξεπερνώντας τους τωρινούς 250 ίππους και 320 Nm.

Όλα δείχνουν ότι με την πάροδο των ετών, η Renault θα προσφέρει πιο ισχυρές εκδόσεις των 275 και 300 ίππων, όλες χωρίς δαπανηρές ή σημαντικές τροποποιήσεις.

Ένα Alpine A110 “S”, όπως κάνουν οι ανταγωνιστές, είναι πολύ πιθανό να βρίσκεται στα συρτάρια της εταιρίας.

Με το βάρος του στα 1080 κιλά, η επίσημη πρώτη έκδοση έχει αναλογία βάρους/δύναμης βρίσκεται στα 4,3 κιλών με τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Με τη μετάβαση σε 275 και 300 ίππους, θα φτάσει την αναλογία στα 3,9 και 3,6 kg. Είναι εύκολο να φανταστεί κανείς το αποτέλεσμα στην πίστα.

Η Renault Sport ήδη προετοιμάζει την γρήγορη έκδοση στην πράσινη κόλαση.

Διαβάστε επίσης:

«Μάχη» στο Nurburgring – Alpine A110 εναντίον Renault Megane RS [Βίντεο]

Το Alpine A110 εντοπίστηκε σε βενζινάδικο στο Nurburgring, είναι έτοιμο για χρόνο στο Nordschleife;

Φωτογραφία: largus.fr

 

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...