Στην αντίπερα όχθη του ατλαντικού πωλείτε ένα εξαιρετικό Renault R8 (pics)

Με πολλά κλασικά αυτοκίνητα ραλι να πωλούνται για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια, κατά καιρούς πέφτουν στα χέρια μας αγγελίες με πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις που διατίθενται προς πώληση, αν και λίγο μακριά.

@bringatrailer

Το πιο πρόσφατο μας εύρημα είναι αυτό το όμορφο Renault 8 1970 στο Bring a Trailer που έχει ανανεωθεί με τροποποιήσεις εμπνευσμένες από τα ράλι, στην τιμη των $7,100. Ο πρώτος ιδιοκτήτης το αγόρασε καινούργιο στη Γαλλία, όπου κατοικούσε για 47 χρόνια μέχρι να εισαχθεί στις ΗΠΑ πριν από λίγα χρόνια. Ο γάλλος ιδιοκτήτης τροποποίησε σε μεγάλο βαθμό το Renault 8 για αγώνες ραλι και τα αυτοκόλλητα στο πίσω παράθυρο δείχνουν ότι το αυτοκίνητο συμμετείχε σε διάφορες τοπικές εκδηλώσεις.

@bringatrailer

Ο πωλητής λέει ότι το συγκεκριμένο 8αρι έχει ένα μεγαλύτερο 1,289cc κινητήρα δανειζόμενο από ένα Renault 12 TS (65 ίππους) συνοδευόμενο από ένα χειροκίνητο κιβωτιο 4 ταχυτήτων, και σημειώνει ότι ο κινητήρας έχει 5,613 μίλια πάνω του.

Οι οπτικές τροποποιήσεις περιλαμβάνουν νέα φώτα οδήγησης/ομίχλης, aftermarket τροχούς και ένα φρέσκο ​μπεζ χρώμα. Το εσωτερικό διαθέτει καθίσματα OMP, τιμόνι τριών ακτίνων και ένα ταμπλό ξύλινου τύπου.

@bringatrailer

Το Renault 8 ήταν ένα μικρό πισωκίνητο αυτοκίνητο, οικονομικό αυτοκίνητο, με 11ετή παραγωγή. Οι εμπνευσμένες τροποποιήσεις από τα ραλι στην πραγματικότητα δεν είναι εκτός τόπου και χρόνου, διότι το 8αρι συμμετάσχει σε αγώνες σε όλη την Ευρώπη, τη Νότια Αφρική και την Αυστραλία στη δεκαετία του 1960 και του ’70.

Διαβάστε επισης:

Image Source: bringatrailer

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...