Στον πλήρη έλεγχο της Renault περνά η Lada, πουλά τις μετοχές της η Nissan

Η Renault ανακοίνωσε την Τρίτη ότι αγόρασε το 9,15% των μετοχών της Nissan στην Rostec Auto BV, της εταιρείας ελέγχου που ελέγχει τη ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz. “Ο όμιλος Renault απέκτησε το μερίδιο 9,15% που κατέχει η εταίρος της Nissan στην Alliance Rostec Auto BV, πλειοψηφία της Avtovaz “, ανακοίνωσε η Renault σε δήλωση της.

Η Rostec Autos Alliance, κοινή επιχείρηση μεταξύ της συμμαχίας Renault-Nissan (πλειοψηφία) και της ρωσικής δημόσιας εταιρείας χαρτοφυλακίου Rostec, κατέχει το 64,4% των μετοχών της Avtovaz. Υποστηριζόμενο από τις περιοδικές οικονομικές δυσκολίες, η Avtovaz ανακοίνωσε το 2016 ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάκαμψης με συνολική ανακεφαλαιοποίηση ύψους 85 δισεκατομμυρίων ρούβλια (πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ), με τη συμμετοχή των μετόχων της, ιδίως της Renault, η οποία θα έπρεπε να γίνει πλειοψηφία.

Η Avtovaz, με έδρα τη ρωσική πόλη Togliatti στο Βόλγα, έχει χάσει περισσότερους από τους μισούς εργαζόμενους σε διαδοχικά κοινωνικά σχέδια από την κρίση του 2008-2009. Οι πωλήσεις της, όπως και εκείνες των κυριότερων ανταγωνιστών της, έχουν καταρρεύσει εδώ και τρία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης στη Ρωσία, αλλά ανέκαμψαν από την αρχή του χρόνου μετά την ανάκαμψη της ρωσικής αγοράς αυτοκινήτων.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...