Συμφωνια Renault-Nissan-Mitsubishi και Didi Chuxing για ηλεκτρικό όχημα κοινής χρήσης στην Κίνα

Η Renault-Nissan-Mitsubishi, η κορυφαία σε πωλήσεις συμμαχία αυτοκινήτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε συμφωνία με τη DiDi Chuxing («DiDi»), την κορυφαία κινεζική εταιρεία κοινής χρήσης οχηματων, για να διερευνήσει τη μελλοντική επιχειρηματική συνεργασία σε ένα νέο ηλεκτρικό όχημα κοινής χρήσης στην Κίνα.

Το μνημόνιο συνεννόησης που υπογράφηκε με την DiDi υπογραμμίζει τη δέσμευση για νέες υπηρεσίες κινητικότητας στη Συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της δρομολόγησης ρομπόχηματων, στο πλαίσιο του στρατηγικού ενδιάμεσου προγράμματος 2021, που εγκαινιάστηκε πέρυσι από τη Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο στις πωλήσεις οχηματων, η Συμμαχία επιταχύνει τις πρωτοβουλίες σύγκλισης και συνέργειας σε μια σειρά νέων τεχνολογιών αυτοκινήτου. Μέχρι το τέλος του στρατηγικού της σχεδίου, η Alliance θα ξεκινήσει 12 καθαρά ηλεκτρικά μοντέλα παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας κοινές πλατφόρμες και εξαρτήματα, ενώ παράλληλα θα διαθέσει στην αγορά 40 οχήματα σε όλο τον κόσμο με αυτόνομη τεχνολογία κίνησης και ανάπτυξη υπηρεσιών οχηματων ρομπότ.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...