Σχέδιο αναγέννησης της Renault Sport – Επεκτείνεται η γκάμα

Η Renault σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα της Renault Sport. Τα σχέδια περιλαμβάνουν και ένα σπορ SUV.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αξιοποιήσει περαιτέρω το σπορ branding της εταιρείας, αξιοποιώντας καλύτερα τη συμμετοχή της στη Formula 1 βοηθώντας να αυξηθούν οι πωλήσεις της μάρκας συνολικά, με τον ίδιο τρόπο όπως η Mercedes-Benz κάνει με την AMG.

«Νομίζω ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες στην Renault Sport που δεν τις χρισιμοποιούμε,” ανέφερε το αφεντικό σχεδιασμού της Renault, Laurens van den Acker. “Ως μια εταιρεία που είναι στην Formula 1, μας επικρίνουν γιατί δεν δίνουμε περισσότερη Formula 1 στους δρόμους. Τι θα κάνουμε για αυτό; Η προφανής απάντηση είναι να κάνουμε περισσότερα μοντελα Renault Sport.”

Ο Van den Acker, λέει ότι η Renault Sport χρειάζεται βελτίωση σε όλη την κλίμακα και επιπλέον μοντέλα για να εδραιωθεί καλύτερα ως μια ευρεία πρόταση αυτοκινήτων απόδοσης.

“Η Renault Sport θα είναι πάντα ένα παράγωγο ενός μοντέλου της Renault – θα πρέπει να είναι αυτό που είναι Μ της BMW,” λέει.

“Δυσκολευόμαστε για να είμαι ειλικρινής να οικοδομήσουμε μια σταθερή γκάμα Renault Sport. Υπάρχουν καλά αυτοκίνητα και υπάρχουν καλύτερα αυτοκίνητα στην γκάμα της Renault Sport. Δεν είμαστε όμως ακόμα αρκετά ευχαριστημένοι με την γκάμα Renault Sport.”

Ο υπεύθυνος πωλησεων της Renault Sport, Regis Fricotte ανέφερε ότι η μάρκα σχεδιάζει να επεκτείνει τη γκάμα της.

«Εξετάζουμε όλες τις ευκαιρίες ώστε επεκτείνουμε το εμπορικό σήμα και σε άλλα μοντελα». “Προσβλέπουμε σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, σε άλλες αγορές, σε άλλα οχήματα, όπου θα υπάρχει κάποιο πραγματικό νόημα έχοντας ένα παράγωγο Renault Sport.”

Πρότεινε ένα SUV – ενδεχομένως με βάση το Captur ή ένα επερχόμενο μοντέλο που θα βασίζεται στο Nissan Qashqai – θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να επεκτείνει το εμπορικό σήμα RS.

“Για μένα δεν υπάρχει χώρος για ένα σπορ SUV,” ανέφερε ο Fricotte. «Το ψάχνουμε. Υπάρχουν ορισμένες αγορές όπου τα SUV αυξάνονται γρήγορα.

Ο ίδιος άφησε να εννοηθεί ότι ένα SUV RS μπορεί να μην είναι το ίδιο με τον τρόπο που η Renault Sport έχει αντιμετωπιστεί άλλα μοντέλα κατά το παρελθόν.

“Πιστεύω ότι το σπορ σε ένα όχημα μπορεί να μην εκφράζεται μόνο σε τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά μπορεί να εκφράζεται με άλλες πτυχές,» λέει.

“Τα SUV είναι μια κατηγορία που δεν μπορείς να αγνοήσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το κάνουμε, αλλά προφανώς θα πρέπει να το δούμε αν μπορεί να γίνει, γιατί είναι μια αγορά η οποία αυξάνεται παντού στον κόσμο.”

Ο Van den Acker πριν κοιτάξει το SUV Renault Sport χρειάζεται να κάνει δουλειά στα βασικά μοντέλα της.

“Πρώτα ας κάνουμε την εργασία μας στα υπάρχον – ας κάνουμε ένα καλό Clio RS, ας κάνουμε ένα καλό Megane RS, και το επόμενο μοντέλο που θα έρθει.”

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...