Τα νέα της ημέρας…(17/12)

Το εργοστάσιο Flins (Γαλλία) της Renault, θα κλείσει τις πόρτες του από τις 19 Δεκέμβρη μέχρι τις 13 Ιανουαρίου για να πραγματοποιηθούν αναβαθμίσεις. Ο κατασκευαστής θα βάλει στον πάγο τους εργαζόμενους για αυτό το χρονικό διάστημα αδράνειας και αφορά περίπου 1.500 εργαζόμενους από τους 2.200 που απαρτίζουν το εργοστάσιο.


Η Renault έχει αύξηση πωλήσεων 33% στη Μέση Ανατολή κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2014, σε μια αγορά που αυξήθηκε «μόλις» 9%. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι πωλήσεις της Γαλλικής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 34% στο Άμπου Ντάμπι και 38% στο Ντουμπάι. Το Duster έχει γίνει το πιο ευπρόσδεκτο ευρωπαϊκό όχημα. Στη Σαουδική Αραβία, η Renault αύξησε τις πωλήσεις της κατά 44% μέσα σε εννέα μήνες ενώ στην περιοχή του Κόλπου, αυξήθηκαν κατά 21%.


Με την παρουσία του εμπορικού διευθυντή της Renault Μέσης Ανατολής, Hakim Boutehra, η Renault άνοιξε το πρώτο κατάστημα της στο Λίβανο.


Στις 14 Δεκεμβρίου, εκατοντάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της πρώτης ρωσικής αυτοκινητοβιομηχανίας της Avtovaz, που ελέγχεται από τη Renault-Nissan, τέθηκαν ενάντια στις περικοπές “μαζικών” θέσεων εργασίας που είναι σε εξέλιξη και απείλησαν να κατέβουν σε απεργία.

“Οι συμμετέχοντες απαίτησαν ένα τέλος στις μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας, υψηλότερες αμοιβές, και αποφάσισαν να ξεκινήσουν την προετοιμασία για μια απεργία”,

δήλωσε ο ηγέτης της Ένωσης, Piotr Zolotarev.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...