Τα Kadjar και Koleos οδηγούν τις πωλήσεις της Renault στην Κίνα

Τα δύο αυτά μοντέλα Renault που κατασκευάζονται στην Κίνα – το compact crossover Kadjar και το SUV μεσαίου μεγέθους Koleos – πέτυχαν καλύτερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις τους πρώτους έξι μήνες, λόγω της έντονης ζήτησης των Κινέζων καταναλωτών για crossovers και SUV.

Οι παραδόσεις των δύο μοντέλων ανήλθαν σε 37.460 οχήματα κατά την περίοδο, αντιπροσωπεύοντας το 63% του συνολικού στόχου των εταιρειών για ετήσιες πωλήσεις που καθόρισε η Renault και ο εταίρος της κοινής επιχείρησης Dongfeng Motor Co.

Οι συνολικές πωλήσεις της εταιρείας σε ετήσια βάση περιλαμβάνουν 13.603 Kadjar και 23.857 Koleos, σύμφωνα με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Dongfeng.

Η Renault δεν αποκάλυψε τις συνολικές πωλήσεις για το μήνα Ιούνιο ή για τους πρώτους έξι μήνες του έτους.

Μέχρι τώρα, οι πωλήσεις της Renault στην Κίνα – κυρίως εισαγόμενα αυτοκίνητα – ήταν μικρές.

Η Renault πωλεί τρία εισαγόμενα μοντέλα – τα Megane, Fluence και Captur στην Κίνα μέσω των αντιπροσώπων της Dongfeng Renault.

Δεδομένου ότι τα Kadjar και Koleos είναι σχετικά νέα μοντέλα, η Renault δεν είχε συγκρίσεις πωλήσεων.

Το Kadjar κυκλοφόρησε τον περασμένο Απρίλιο ενώ το Koleos εισηλθε στην αγορά τον Νοέμβριο. Και τα δύο μοντέλα παράγονται από τη Dongfeng Renault Automobile Co., μια εταιρική σχέση 50-50 μεταξύ της Dongfeng και της Renault.

Η Dongfeng Renault, με έδρα την κεντρική πόλη της Κίνας Wuhan, ξεκίνησε την παραγωγή στις αρχές του 2016.

Μέχρι το τέλος Ιουνίου, η κοινοπραξία είχε 175 αντιπροσώπους, από 150 στο τέλος του 2016. Θέλει να επεκτείνει το δίκτυο αντιπροσωπείας σε 200 καταστήματα φέτος.

Για να αυξήσει της πωλήσεις, η Renault σχεδιάζει να εισάγει το crossover επτά θέσεων Espace στην Κίνα αργότερα φέτος.

Φωτογραφία: Renault

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...