Το αυτόνομο «αυτοκίνητο του μέλλοντος» της Renault αποκαλύφθηκε στο Λονδίνο

Σε συνεργασία με μία από τις κορυφαίες σχολές τέχνης του Λονδίνου, η Renault εισάγει ένα όραμα για τη νέα εποχή της αυτόνομης οδήγησης.

Η Renault έχει συνεργαστεί με το κολέγιο τέχνης και σχεδιασμού Central Saint Martins, μέρος του Πανεπιστημίου των Τεχνών του Λονδίνου, για να σχεδιάσει ένα αυτόνομο αυτοκίνητο του μέλλοντος.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 15 μαθητές, τρεις επιλέχθηκαν ως ημιτελικοί και η Yuchen Cai ανακοινώθηκε ως νικήτρια για το έξυπνο σχεδιασμό της που χρησιμοποιεί την τεχνολογία Maglev που είναι γνωστή στις ιαπωνικές σιδηροδρομικές μεταφορές υψηλής ταχύτητας. Ο σχεδιασμός της Cai, που ονομάζεται ‘The Float’, απεικονίζει μια νέα μορφή κινητικότητας με το αυτοκίνητο, που στοχεύει να προσελκύσει τους ανθρώπους περισσότερο από τον έξω κόσμο μέσω της χρήσης αυτόνομης τεχνολογίας οδήγησης.

Αφού ονομάστηκε ως νικήτρια, η Cai πέρασε δύο εβδομάδες στα στούντιο σχεδιασμού της Renault στο Παρίσι, δίνοντας στο The Float τις τελευταίες πινελιές πριν από την αποκάλυψή του στο Λονδίνο. Από τις 21 έως τις 24 Σεπτεμβρίου, το νικητήριο σχέδιο θα παρουσιαστεί στην πλατεία Granary Square, King’s Cross.

Η ηλεκτρική ενέργεια, η αυτόνομη οδήγηση και οι συνδεδεμένες τεχνολογίες είναι τα τρία κύρια σημεία εστίασης της Renault για την μελλοντική γκάμα οχημάτων της. Η συνεργασία Renault-UAL πραγματοποιήθηκε για να βοηθήσει τους μαθητές να στηρίξουν τις δημιουργίες τους γύρω από αυτά τα τρία θέματα.

Ο διαγωνισμός κρίθηκε από τον Anthony Lo, αντιπρόεδρο εξωτερικής σχεδίασης της Renault και τον François Leboine, τον Επικεφαλής εξωτερικού σχεδιασμού της Renault μαζί με τον διευθυντή του προγράμματος Central Saint Martins Nick Rhodes.

Image Source: topgear.com

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...