Το επερχόμενο αυτοκίνητο πόλης της Mitsubishi θα βασιστεί στη νέα γενιά Renault Clio

Πλατφόρμα και κινητήρες της Renault για το επόμενο ιαπωνικό αυτοκίνητο πόλης.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, ο όμιλος Renault-Nissan πήρε στα χέρια του την Mitsubishi. Φυσικά, η εξαγορά αυτή δεν είναι παρά αβλαβής για τον ιαπωνα κατασκευαστή, ο οποίος θα μπορεί να βασιστεί στην εμπειρία της Συμμαχίας. Επιπλέον, σύμφωνα με το αγγλικό Auto Express, η Mitsubishi θα επωφεληθεί από τη νέα της θέση για να ξεκινήσει ένα αυτοκίνητο πόλης τεχνικά κοντά στο Renault Clio.

Το αυτοκίνητο θα αντικαταστήσει το όχημα Mirage (ή το Space Star στην Ευρώπη). Θα πατήσει πάνω στην πλατφόρμα του μελλοντικού Clio που αναμένεται το 2018, και θα κληρονομήσει και των τρικυλινδο κινητήρα της Renault. Μια εξ ολοκλήρου ηλεκτρική έκδοση θα είναι επίσης στο πρόγραμμα. Πράγματι, η Mitsubishi ενδιαφέρεται επίσης για αυτό το είδος κινητήρων, όπως απέδειξε το πρόσφατο πρωτότυπο e-Evolution.

Οι πληροφορίες από τον αντιπρόεδρο στρατηγικής της Mitsubishi στο περιθώριο του Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο Vincent Cobée ανέφεραν πράγματι ότι η ανάπτυξη μιας πλατφόρμας ειδικά για τη Mitsubishi θα ήταν υπερβολικά δαπανηρή, πράγμα που ωθεί τον ιαπωνα κατασκευαστή να κοιτάξει στην πλευρά του νέου συνεργάτη της, την Renault.

Το Clio θα κερδίσει έναν δεύτερο ιαπωνα ξάδερφο, μετά το Nissan Micra. Αλλά ποιο είναι το όνομα αυτού του νέου μέλους της οικογένειας Mitsubishi; Δύσκολο να γνωρίζουμε προς το παρόν, ακόμη και αν κάποιοι ήδη στοιχηματίζουν στο όνομα του “Colt”, το οποίο φορούσε τα προηγούμενα αυτοκίνητα της πόλης.

Source: Auto Express

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...