Το νέο Renault Megane RS θέλει να γίνει ο νέος βασιλιάς FWD στο Nurburgring (vid)

Η νέα γενιά Renault Megane RS εντοπίστηκε ξανά στο Nurburgring, πιθανότατα προσπαθώντας να θέσει νέο ρεκόρ για τα αυτοκίνητα παραγωγής με κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να πάει γρηγορότερα από το Honda Civic Type R, το οποίο έχει κάνει χρόνο ρεκόρ 7 λεπτών και 43,8 δευτερόλεπτα νωρίτερα αυτό το έτος, όταν έκλεψε το στέμμα από το VW Golf GTI Clubsport.

Το αν θα πετύχει είναι μια καλή ερώτηση, με το πρόσφατο hot hatch της Renault να είναι 40PS (39hp) και 10Nm (7lb-ft) λιγότερο ισχυρό από τον ιαπωνα αντίπαλο του. Να θυμίσουμε ότι το νέο Megane RS έχει απόδοση 280PS (276hp) και 390Nm (lb-ft) ροπής, από έναν τετρακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.8 λίτρων που έρχεται κατευθείαν από το Alpine A110.

Παρά το γεγονός ότι είναι πίσω από το Civic Type R από την άποψη της ισχύος, το Megane RS έρχεται με μερικά κόλπα στο μανίκι του, όπως δύο ρυθμίσεις πλαισίου Sport & Cup, έξυπνη ανάρτηση εμπνευσμένη από το μηχανοκίνητο αθλητισμό και σύστημα τετραδιευθυνσης σε συνδυασμό με νέα αεροδυναμική που βελτιώνει τις ικανότητες στις στροφές.

Η Renault θα ανοίξει τα βιβλία παραγγελιών για το νέο Megane RS στην Ευρώπη αυτό το Δεκέμβριο. Δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα λεπτομέρειες τιμολόγησης.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...