Το φουτουριστικό νέο πρωτότυπο της Renault πιάστηκε ξανά, αυτή την φορά σε βίντεο

Μετά τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες που διέρρευσαν στο διαδίκτυο(διαβάστε περισσότερα) ένα βίντεο έκανε την εμφάνιση του σήμερα χάρη στο CarScoops και τον αναγνώστη Jordi ο οποίος τράβηξε το εν λόγο concpet κατά τη διάρκεια μιας φωτογράφησης στη Βαρκελώνη.

Το ντεμπούτο του θα πραγματοποιηθεί στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης τον επόμενο μήνα (διαβάστε περισσότερα).

Η Renault δεν έχει πει πολλά για το πρωτότυπο, αλλά επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το μοντέλο “ενσαρκώνει το όραμά της για κοινή αστική κινητικότητα”. Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε επίσης ότι είναι “παθιασμένοι στο να κάνει τη ζωή ευκολότερη για τους πελάτες της” και το πρωτότυπο αυτό θα ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία.

Ενώ λίγα είναι γνωστά για το μοντέλο, θα έχουμε πιθανώς ένα αυτόνομο σύστημα οδήγησης. Μια χούφτα εταιρειών σχεδιάζουν να προσφέρουν αυτόνομες υπηρεσίες που προσφέρουν δρομολόγια χωρίς οδηγό και η Waymo έγινε πρόσφατα η πρώτη επιχείρηση στις Ηνωμένες Πολιτείες για να της χορηγηθεί η άδεια να ξεκινήσει μια εμπορική υπηρεσία για δρομολόγια χωρίς οδηγό.

Δεδομένου του σκοπού του robo-taxi, είναι πιθανό το concept να χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Αυτό θα βοηθούσε στη μείωση του λειτουργικού κόστους και θα επέτρεπε στο μοντέλο να λειτουργεί χωρίς εκπομπές ρύπων.

Παρόλο που δεν πρέπει να περιμένουμε να δούμε μια έκδοση παραγωγής, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η αυτόνομη τεχνολογία οδήγησης και οι υπηρεσίες κινητικότητας θα αλλάξουν τη μεταφορά όπως την ξέρουμε.

Source/Photo: carscoops.com

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...