Το Renault Sport R.S. 01 θα λάβει μέρος στο πρωτάθλημα V de V Endurance Series

Η δημοτικότητα του Renault Sport RS 01 συνεχίζει να εντείνει! Θα αγωνίζεται στο νεοσύστατο πρωτάθλημα Renault Sport Trophy, στο πλαίσιο του World Series της Renault, το αγωνιστικό αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων, που αναπτύχθηκε από τη Renault Sport Technologies, θα αγωνιστεί επίσης στο πρωτάθλημα V de V Endurance Series το 2015.

Με υψηλά ποσοστά κάθετης δύναμης, και πάνω από 500 ίππους από τον 3.8-λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα της Nismo, η τελευταία δημιουργία της RS έχει προσελκύσει γρήγορα το ενδιαφέρον του κόσμου του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Από το 2015, το νέο Renault Sport R.S. 01 θα ενταχθεί στο πρωτάθλημα V de V Endurance Series. Με εξαιρετικές επιδόσεις μεταξύ του DTM και GT3, το Renault Sport RS 01 θα λάβει ειδικές τεχνικές προσαρμογές για να έρθει στα μέτρα του ανταγωνισμού.

Οι δίσκοι από ίνες άνθρακα θα αντικατασταθούν με φρένα χάλυβα, η χαρτογράφηση του κινητήρα και η αεροδυναμική θα λάβουν αλλαγές, η δεξαμενή καυσίμου θα μειωθεί, ενώ μόνο Gentleman οδηγοί (Pay driver) θα είναι σε θέση να αγωνιστούν στο V de V Endurance Series.

Οι πρώτες δοκιμές του πρωταθλήματος V de V Endurance Series θα ξεκινήσουν στις αρχές Μαρτίου στην πίστα του Magny-Cours.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...