Το Twizy πάει Καναδά

Η προσοχή μας (και όχι άδικα) αυτή την εβδομάδα επικεντρώθηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αλλά κάπου εκεί στον Αμερικανικό Βορρά υπήρχε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Renault.

To ηλεκτρικό Twizy έκανε την εμφάνιση του στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Κεμπέκ του Καναδά, αναθερμαίνοντας την προοπτική που θέλει την γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία να επιστρέφει στην αγορά της Βόρειας Αμερικής από όπου είχε φύγει το μακρινό 1987.

Η προοπτική αυτή έρχεται όλο και πιο κοντά καθώς ο γενικός διευθυντής της Renault όσον αφορά την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, Emmanuelle Desbrosse ανέφερε στο καναδικό Le Soleil ότι η Renault διερεύνα το ενδεχόμενο να φέρει το ηλεκτρικό Twizy σε αυτή την πλευρά του πλανήτη, υποβάλλοντας το αίτημα προς έγκριση από την Καναδική Υπηρεσία μεταφοράς, αφού πρώτα έχει λάβει πολλές αιτήσεις για το συγκεκριμένο όχημα στην καναδική αγορά.

Εάν εγκριθεί, δύο εκδόσεις θα προσφέρονται: η κλασσική έκδοση δύο θέσεων αλλά και η ειδική έκδοση Twizy Cargo, σχεδιασμένο για επαγγελματίες για γρήγορες τοπικές παραδόσεις.

0020-13-renault-twizy-cargo-ev

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...