Υπάρχει ένα Renault Clio V6 προς πώληση στο Μαϊάμι, έναντι $69.000 (pics)

Θυμάστε το Renault Clio V6; Είναι μία από αυτές τις τρελές γαλλικές στιγμές, όπου πράγματα όπως η λογική πετάχτηκαν έξω από το παράθυρο, όταν τα στελέχη της Renault αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα mid-engined, πίσω-κίνηση, φαρδιά έκδοση του συμπαγούς αυτοκινήτου πόλης, Clio.

Είναι επίσης ένα από τα αυτοκίνητα που ποτέ δεν διέσχισαν επίσημα τον Ατλαντικό, με το συγκεκριμένο να είναι ένα μοντέλο Phase 1 του 2003 και “εισήχθη νόμιμα γύρω στο 2010 και στη συνέχεια καταχωρήθηκε στο LA Habra, Ca το 2011”.

Η πρώτη γενιά Clio V6 (Phase 1) κατασκευάστηκε από την TWR (Tom Walkinshaw Racing) στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το μοντέλο της δεύτερης γενιάς (Phase 2) να συναρμολογείται στο εργοστάσιο της Renault Sport στην Διεππη στην Γαλλία. Η ισχύς προέρχεται από ένα 3.0 λίτρων V6 με 230hp αλλά σε καθαρή απόδοση ήταν μόνο λίγο ταχύτερο από την έκδοση Clio RS 172 εκείνης της εποχής, επειδή το εξατομικευμένο πλαίσιο αποδείχθηκε ότι είναι σημαντικά βαρύτερο από το Clio RS 172.

Παρά το βάρος, το Clio V6 1 προσέφερε μια πολύ αξέχαστη οδηγική εμπειρία, χάρη στη διάταξη του κινητηρα στο κέντρο, στην πίσω κίνηση και στο μικρό μεταξόνιο, με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης εκείνη την εποχή να το συγκρίνουν με τα πρώτα Porsche 911.

Το συγκεκριμένο Clio V6 1 πωλείτε στο Μαϊάμι για 69.000 δολάρια, το οποίο πιθανότατα θα είναι το μόνο του είδους του σήμερα στις ΗΠΑ. Το εάν η ζητούμενη τιμή αξίζει την αποκλειστικότητα ή όχι εξαρτάται από εσάς να αποφασίσετε, εφόσον όλα είναι τόσο νόμιμα όσο περιγράφονται.

Image Source: carscoops.com

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...