Ψευδείς ειδήσεις τα περί μη διαθεσιμότητας κινητήρων diesel στο επερχόμενο Clio 5

Το νέο Clio 5 θα κάνει ντεμπούτο στα τέλη του 2018 και θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο το Μάρτιο του 2019, το μελλοντικό Clio 5 δεν θα διαθέτει, σύμφωνα με ιστοσελίδες του διαδικτύου (συμπεριλαμβανομένων και εμάς), κινητήρες ντίζελ, μια φήμη που ξεκίνησε στις αρχές του 2018.

H φήμη ότι το νέο Renault Clio 5 δεν θα προσφέρεται πλέον με κινητήρες ντίζελ (που άρχισε από Βρετανικά μέσα) είναι λανθασμένες σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού L’Argus.

Σε μια εποχή που οι κινητήρες ντίζελ βρίσκονται σε κάθοδο από άποψη πωλήσεων γνωρίζουμε ότι από το 38,5% των Clio 4 που πωλούνται σε ιδιώτες, το 78,7% είναι εξοπλισμένο με βενζινοκινητήρα.

Παρ ‘όλα αυτά, παρά τη κάθοδο των πωλήσεων ντίζελ, ο Γάλλος κατασκευαστής δεν είναι έτοιμος να στερήσει το 49% των πωλήσεών του στη Γαλλία (μερίδιο του Clio ντίζελ το 2017) και των στόλο οχηματων εταιρειών που έχουν το 25% των πωλήσεων του Clio 4. Ακόμη και η Toyota, πρωταθλητής του υβριδισμού, εξακολουθεί να προσφέρει στις εταιρείες μια έκδοση diesel του Yaris.

Όπως επιβεβαίωσε ο Philippe Brunet (υπεύθυνος μηχανικής ανάπτυξης της Συμμαχίας Renault-Nissan) στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, “η Renault μειώνει τις επενδύσεις της στα ντίζελ και τη γκάμα κινητήρων της”. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις πηγές του L’Argus, το νέο Clio 5 θα διαθέτει μόνο έναν κινητηρα ντίζελ με δυο επίπεδα ιπποδύναμης (τον 1.5 dCi  με 85 και 115 hp) αντί για τρεις σήμερα (1.5 dCi 75, 90 και 110 hp). Σε άλλες ειδήσεις, η έκδοση Estate του Clio θα σταματήσει.

Source: largus.fr

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...