Renault News
KangooKangoo ZERenaultTraficΔιεθνήΕπαγγελματικάΗλεκτρικά

Επεκτείνεται η παραγωγή οχηματων Van για τη Renault-Nissan-Mitsubishi στη Γαλλία

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Συμμαχίας, Carlos Ghosn, ανακοίνωσε νέα παραγωγή επαγγελματικών οχηματων για τις εγκαταστάσεις παραγωγής στο Maubeuge και Sandouville της Γαλλίας. Στο εργοστάσιο Maubeuge κατασκευάζονται τα μικρά επαγγελματικά οχήματα της Renault και το Sandouville είναι το κέντρο παραγωγής του Renault Trafic.

Μέχρι το τέλος του στρατηγικού σχεδίου, “Συμμαχία 2022”, η Συμμαχία στοχεύει να διπλασιάσει τις ετήσιες συνέργειες σε 10 δισ. Ευρώ. Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, οι Renault, Nissan και Mitsubishi Motors θα επιταχύνουν τη συνεργασία σε κοινές πλατφόρμες και κοινές εγκαταστάσεις παραγωγής.

Παρουσία του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Συμμαχίας Carlos Ghosn ανακοίνωσε αυτές τις νέες επενδύσεις στη Γαλλία.

“Η παγκόσμια τεχνογνωσία της Groupe Renault είναι η συμβολή των συνεργασιών σε ολόκληρη τη Συμμαχία, προς όφελος όλων των συνεργατών μας. Τα εργοστάσια Maubeuge και Sandouville παρείχαν την ελκυστικότερη λύση χάρη στην ανταγωνιστικότητά τους και την ικανότητά τους να αξιοποιούν τις κοινές πλατφόρμες της Συμμαχίας. Φέτος, το Groupe Renault ανακοίνωσε συνολική επένδυση στη Γαλλία ύψους 1,4 δισ. Ευρώ για την υποστήριξη δύο πυλώνων ανάπτυξης: καθαρά ηλεκτρικά και ελαφρά επαγγελματικά οχήματα “, δήλωσε ο Carlos Ghosn.

Το εργοστάσιο Maubeuge, το οποίο κατατάσσεται μεταξύ των πλέον αποδοτικών εργοστασίων στη Γαλλία, θα χρησιμεύσει ως κέντρο κατασκευής για την οικογένεια Renault Kangoo επόμενης γενιάς, η οποία περιλαμβάνει ηλεκτρικές εκδόσεις. Το Groupe Renault επενδύει € 450 εκατ. για την παραγωγή του Kangoo νέας γενιάς σε βάθος πέντε χρόνων. Το 2019 θα προσληφθούν 200 εργαζόμενοι για να υποστηρίξουν την επένδυση.

Το νέο Nissan NV250, ένα νέο μικρό φορτηγό που βασίζεται στην τρέχουσα πλατφόρμα του Renault Kangoo, θα παραχθεί και στο εργοστάσιο Maubeuge, αρχής γενομένης στα μέσα του 2019.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στην πρόσφατη κοινή συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι, η Συμμαχία και η Daimler επαναβεβαιώνουν τη συνεργασία τους. Η Renault κατασκευάζει επί του παρόντος το Mercedes Citan van στο εργοστάσιο Maubeuge.

Η Mitsubishi Motors θα επωφεληθεί επίσης από την τεχνογνωσία της Renault, με την ανακοίνωση ότι θα κατασκευάσει ένα όχημα στην ίδια πλατφόρμα με το Renault Trafic, στο εργοστάσιο Sandouville της Renault, για τις αγορές Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.

Σχετικά με το εργοστάσιο Renault Maubeuge
Το εργοστάσιο Maubeuge αποτελεί κινητήρια δύναμη στην αυτοκινητοβιομηχανία της Γαλλίας για σχεδόν 50 χρόνια και απασχολεί σήμερα περισσότερους από 2.200 εργαζομένους. Με εμπειρία σε μικρά ελαφρά επαγγελματικά οχήματα και ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμεύει ως πηγή παραγωγής για τα Renault Kangoo, Kangoo ZE και Mercedes Citan. Πάνω από το 60% της παραγωγής εξάγεται σε 33 χώρες. Το εργοστάσιο είναι το πιο αποδοτικό της Renault στη Γαλλία και χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς στον εκσυγχρονισμό μέσω του Industrial 4.0. Το 2017, περισσότερα από 130.000 οχήματα Kangoo πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο, με το Kangoo ZE να οδηγεί τις πωλήσεις ηλεκτρικών φορτηγών στην Ευρώπη. Το προσωπικό στο Maubeuge πέρασε πάνω από 27.000 ώρες στην εκπαίδευση το 2017, περίπου 20 ώρες ανά υπάλληλο. Το εργοστάσιο Maubeuge έχει αναπτύξει ένα ισχυρό πρόγραμμα μαθητείας σε συνδυασμό με τοπικά σχολεία που εστιάζονται στην ενσωμάτωση της νεολαίας στο εργατικό δυναμικό.

Σχετικά με το εργοστάσιο Renault Sandouville
Το εργοστάσιο Renault Sandouville, βασικός βιομηχανικός φορέας στη περιοχή Seine-Maritime (Γαλλία), απασχολεί περίπου 2.000 εργαζόμενους. Η εγκατάσταση είναι αφιερωμένη στην παραγωγή του ελαφρού επαγγελματικού οχήματος Renault Trafic και παρόμοιων εκδόσεων για τις Fiat και Nissan. Το 70% της παραγωγής του εργοστασίου Sandouville προορίζεται για εξαγωγή. Το 2017, περισσότερα από 104.000 οχήματα Trafic πωλήθηκαν παγκοσμίως.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies