25% μείωση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Renault στο Douai: το αποτέλεσμα μια τρελής πορείας των SUV

Δεν χρειάζεται να σας το θυμίσουμε: τα SUV είναι σε εξαιρετική κατάσταση τώρα. Οι πελάτες γοητεύονται, οι πωλήσεις εκρήγνυνται, αλλά υπάρχουν και αρνητικά αποτελέσματα, όπως η μείωση των πωλήσεων σε άλλες κατηγορίες οχηματων και οι επιπτώσεις στην απασχόληση, όπως η μείωση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Renault στο Douai, όπου συναρμολογούνται τα Scénic και Talisman όπως είχαμε αναφέρει και πριν περίπου ένα μήνα (διαβάστε περισσότερα).

Η Renault ανακοίνωσε ότι τον επόμενο μήνα θα μειώσει την παραγωγή του εργοστασίου της στο Douai κατά 25%, όπου τα Scénic, Espace και Talisman συναρμολογούνται εξαιτίας των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν αυτά τα τρία μοντέλα. Οι αριθμοί θα προσαρμοστούν αναλόγως. “Οι υπάλληλοι της Renault δεν θα επηρεαστούν, η προσαρμογή θα γίνει με μη ανανέωση προσωρινών συμβάσεων”, λέει ο Eric Thery, εκπρόσωπος του συνδικάτου CFDT στο Douai. Το εργοστάσιο απασχολεί σήμερα 3.000 άτομα και περίπου 1.500 προσωρινά απασχολούμενους.

Το Talisman και το Espace επίσης υποφέρουν με χαμηλότερη παραγωγή αντίστοιχα των 30 και 20% στους στόχους. Ακόμη και έτσι τα δύο μοντέλα εξακολουθούν να αγωνίζονται να επιβληθούν στην αγορά high-end, ένα χρόνιο πρόβλημα μεταξύ των εγχώριων κατασκευαστών στην Γαλλική αγορά, αλλά στα οποία προστίθενται ορισμένες περιβαλλοντικές ανησυχίες, όπως η επιθυμία των αγοραστών να αποκτηθεί ένα αυτοκίνητο με λιγότερη κατανάλωση καυσίμου.

 

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...