3 αστέρια στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP για το νέο Dacia Duster 2018

Το νέο Dacia Duster μας έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής ως ένα κομψό compact SUV που αναμειγνύει ωριμότητα στην σχεδίαση και εκλεπτυσμένη εμπειρία οδήγησης. Δυστυχώς, φαίνεται ότι το crossover δεν μπορεί να ξεφύγει από τα ζητήματα επιδόσεων των δοκιμών πρόσκρουσης του προκατόχου του. Τα αποτελέσματα των δοκιμών Euro NCAP για το Duster δεύτερης γενιάς είναι 3 αστέρια.

Όσον αφορά την προστασία των ενήλικων επιβατών, το Duster II πέτυχε βαθμολογία προστασίας ενηλίκων 71%, 66% για τα παιδιά και 56% για τους πεζούς. Όσο για τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας, έφτασε το 37%.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα σχετίζονται με την προστασία του οριακού κεφαλιού: από την πλήρη πρόσθια πρόσκρουση του οδηγού (οι τιμές επιβράδυνσης ήταν υπερβολικά υψηλές) από τον κίνδυνο τραυματισμού στο μπροστινό μέρος του ποδιού, που αφορά όλους τους επιβαίνοντες.

Ενήλικες επιβαίνοντες

Παρόλα αυτά, το νεο Dacia Duster του 2018 έδωσε καλή προστασία σε όλες τις κρίσιμες περιοχές του σώματος στην πλευρική κρούση, καθώς και στην πιο σοβαρή κρούση του πλευρικού πόλου (μόνο η προστασία του θώρακα έπεσε κάτω από ένα βαθμό, είναι επαρκής).

Παιδιά

Το σοβαρό ζήτημα εδώ προέρχεται από το 6χρονο ομοίωμα που υποδεικνύει οριακή προστασία στο στήθος στο τεστ μετωπικής αντιστάθμισης.

Όσοι από εσάς επιθυμείτε να επισκεφτείτε τα στοιχεία στην πλήρη έκθεση του Euro NCAP βρίσκεται στο συνημμένο PDF παρακάτω.

Η μεγάλη εικόνα

Το νέο Dacia Duster τρέχει σε μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας του προκατόχου του και φαίνεται ότι η επένδυση που έγινε στις ενημερωτικές εκδόσεις για την αλλαγή της γενιάς ήταν λιγότερο από επαρκής για το μπροστινό μέρος της πρόσκρουσης.

Τα θέματα ασφάλειας του εμπορικού χαμηλού κόστους brand της Renault ήταν πάντοτε υπό το φως των προβολέων, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της γκαμας της Dacia αποτελείται από μοντέλα τριών αστέρων, με μόνο ένα μικρό κομμάτι της γκάμας που προσφέρει προστασία τεσσάρων αστέρων.

2018 Dacia Duster Gets 3-Star Euro NCAP Rating (PDF)

Source: autoevolution.com

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...