40 χρόνια Renault στην F1 | Ο Fernando Alonso απονείμει φόρο τιμής

Ο Fernando Alonso έχει απονείμει φόρο τιμής στην πρώην ομάδα του Renault στους εορτασμούς για τα 40 χρόνια στην Formula 1, έχοντας κερδίσει δύο παγκόσμιους τίτλους με τον γάλλο κατασκευαστή.

Ο Ισπανός οδηγός συμμετείχε στη Renault ως δοκιμαστής το 2002 προτού προχωρήσει για να διεκδικήσει τους δύο παγκόσμιους τίτλους του το 2005 και το 2006 γίνοντας ο οδηγός που σταμάτησε την κυριαρχία του Michael Schumacher στο άθλημα την προηγούμενη δεκαετία.

Ο Alonso, ο οποίος έκανε μια σύντομη διετή επιστροφή (2008-09) στον γάλλο κατασκευαστή μετά την αμφιλεγόμενη του παρθενική εμφάνιση με την McLaren το 2007, λέει ότι έχει «φανταστικές» αναμνήσεις με τη Renault και αισθάνεται ότι αξίζει την πίστωση ως κύριος κατασκευαστής αυτοκινήτων F1.

“Έξι χρόνια οδήγησα για τη Renault, συν ένα ως οδηγός δοκιμών”, δήλωσε ο Alonso στο Silverstone. “Είναι μια φανταστική ομάδα, φανταστικός κατασκευαστής στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε αντίθεση με πολλούς κατασκευαστές οχημάτων που δεν έκαναν ποτέ το βήμα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό επειδή δεν έχουν το ενδιαφέρον.

“Πιστεύουν ότι η τεχνολογία που αναπτύσσετε στο μηχανοκίνητο αθλητισμό δεν είναι ενδιαφέρουσα για τους κανονικούς πελάτες ή μόνο και μόνο επειδή δεν είναι προετοιμασμένοι, δεν είναι ικανοί, δεν είναι ταλαντούχοι να πάνε στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να προκαλέσουν τον εαυτό τους.

“Ομάδες και κατασκευαστές όπως η Renault ήταν στην F1 και σε ράλι και πολλούς άλλους αγώνες, είναι πολύ ευπρόσδεκτοι για εμάς, για τους οδηγούς και τους λάτρεις των μηχανοκίνητων σπορ, έτσι τους συγχαίρουμε”.

Ο Alonso έχει συνδεθεί με μια πιθανή επιστροφή στη Renault για το 2018, καθώς η σχέση του με την McLaren-Honda συνεχίζει να κλονίζεται, αλλά οι φήμες έχουν ξεθωριάσει με τον ισπανό οδηγό να κυνηγάει μια προσπάθεια να αγωνιστεί για παγκόσμιους τίτλους, ενώ η Renault χτίζει την ομάδα της, μετά την επιστροφή στην F1 το 2016.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...