Renault News
Alpine RacingMotorsportsWEC

40 χρόνια αργότερα, η Alpine κατακτά μια νέα νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans!

  • Η τελική κατάταξη των 24 ωρών του Le Mans άλλαξε μετά την εξαίρεση των πρωτοτύπων αριθ. 26 G-Drive και αριθ. 28 TDS Racing (διαβάστε περισσότερα).
  • Από το Alpine A442B του Pironi και του Jaussaud έως το Alpine A470 των Lapierre, Negrão και Thiriet, 40 χρόνια χωρίζουν τους δύο αλπικούς θριάμβους στον κλασικό αγώνα αντοχής.
  • Με δύο νίκες στην κατηγορία LMP2 και τέσσερα βάθρα σε πέντε χρόνια, η Alpine είναι η μόνη ομάδα που έχει τελειώσει στην συνολική κατάταξη στον 24Ωρο του Le Mans στο Top 5 από το 2016.

Στις 11 Ιουνίου 1978, το Alpine A442B του Didier Pironi και του Jean-Pierre Jaussaud πήρε την καρώ σημαία για να κερδίσει τις 24 ώρες του Le Mans.

40 χρόνια αργότερα, ο ιστορικός αυτός θρίαμβος έχει τώρα μια ιδιαίτερη απήχηση μετά από μια τελική ανατροπή και την νίκη για την ομάδα της Signatech Alpine Matmut.

Μετά από τον τεχνικό τεχνικό έλεγχο, δύο ομάδες – συμπεριλαμβανομένου του νικητή της κατηγορίας – αποκλείστηκαν για μη συμμόρφωση ενός μέρους του περιοριστή καυσίμων. 93 ημέρες μετά τον αγώνα, δόθηκε η ετυμηγορία από την έφεση και επιβεβαιώνει τη νίκη του Alpine A470 στην κατηγορία LMP2.

Μετά το θρίαμβο του 2016 και τα βάθρα το 2014 και το 2017, η Alpine είναι η μόνη ομάδα που έχει τελειώσει στην συνολική κατάταξη στο Top 5 σε κάθε ένα από τους τρεις τελευταίους αγώνες των 24 ωρών του Le Mans.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies