Ίδιου επίπεδου με αυτό της Mercedes, το budget της Renault

Η Renault τροφοδοτεί με πολλά μηδενικά την επιστροφή της στη Formula 1 με έναν ετήσιο προϋπολογισμό παρόμοιο με αυτό της Mercedes.

Αυτός είναι ο ισχυρισμός του Γερμανικού Auto Motor und Sport, μετά την ανακοίνωση την περασμένη εβδομάδα ότι η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να αγοράσει την ομάδα της Lotus.

Η Renault, σύμφωνα με τις έγκυρες πληροφορίες του Γερμανικού περιοδικού, θα έχει προϋπολογισμός της τάξεως των 200 με 250 εκατομμυρίων ετησίως.

Αλλά η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ελίχθηκε έξυπνα σχετικά με την εξαγορά του εργοστασίου του Enstone. Διατηρεί τον Gerard Lopez ως μέτοχο, εξασφάλισε 70 με 80.000.000 $ από τον Bernie Ecclestone, σε αναγνώριση ως “ιστορικής” ομάδας της Renault – που σημαίνει ότι η Renault δεν έδωσε ούτε δολάριο για να αγοράσει την Lotus.

Δεν είναι μόνο αυτά, θα λάβει 30 εκατομμύρια ευρώ από την Red Bull την επόμενη χρονιά για τους Tag Heuer-branded κινητήρες, παίρνοντας παράλληλα πίσω την χορηγία της Infiniti, την πολυτελή μάρκα της Nissan.

Το αφεντικό της RB, Christian Horner επιβεβαίωσε:

Η νέα αυτή συμφωνία (με τη Renault) δεν καλύπτει οποιαδήποτε δραστηριότητα μάρκετινγκ για τη συμμαχία Renault-Nissan.

Ευχόμαστε στην Infiniti ό, τι καλύτερο με τα σχέδιά τους για το μέλλον.

Επιπλέον, η Renault αναμένεται να έχει την χορηγία της Total το 2016, ενώ στις τσέπες της ομάδας θα μπουν και τα εκατομμύρια της PDVSA η οποία συνδέεται με τον Pastor Maldonado.

Το 2016, ωστόσο, θα είναι ένα μεταβατικό έτος, με τον Lopez να αναφέρει ότι το μονοθέσιο της επόμενης χρονιάς θα είναι ουσιαστικά «μια Lotus-Mercedes με κινητήρα της Renault».

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...