Το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault εγκρίνει τη σταθερότητα της συμμαχία μεταξύ της Renault και της Nissan

Carlos Ghosn

Ήδη από τις 16 Απρίλη του 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault επανέλαβε ομόφωνα ότι η βιωσιμότητα, η επιτυχία και η ανθεκτικότητα της Συμμαχίας από την ίδρυση της το 1999 βασίστηκαν σε μια ισορροπία των μετοχών που κατέχονται από τη Renault και τη Nissan.

Από τότε, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο μακροπρόθεσμων μετόχων της Renault, Nissan και γαλλική κυβέρνηση, έχουν οδηγήσει σε μια υγιή συμφωνία που θα διασφαλίσει τη σταθερότητα της Συμμαχίας και θα προωθήσει τη μελλοντική ανάπτυξη της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault ενέκρινε σήμερα ένα Σύμφωνο Σταθερότητας που βασίζεται σε τρία σημεία:

  • Το δικαίωμα της διπλής ψήφου της γαλλικής κυβέρνησης όσον αφορά την Renault να διατηρηθεί ως την 1η Απριλίου 2016 και η σύμβαση μεταξύ της γαλλικής κυβέρνησης και της Renault στο δικαίωμα ψήφου της γαλλικής κυβέρνησης να ανέβει στο 17,9%, μέχρι 20% σε περίπτωση ασυνήθιστης υψηλής απαρτίας στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων
  • Καμιά χειραφέτηση των μετοχών της Nissan από την Renault
  • Μια σύμβαση μεταξύ της Renault και της Nissan που προβλέπει τη μη παρέμβαση στη διακυβέρνηση της Nissan από τη Renault.

Μετά το πέρας μιας εποικοδομητικής συζήτησης, το Διοικητικό Συμβούλιο της Renault ανανέωσε ομόφωνα την εμπιστοσύνη του στην Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, Carlos Ghosn.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...