Η εμπλοκή της Infiniti στην Renault Sport F1 Team

Η αποκάλυψη της νεοσύστατης ομάδας της Renault Sport Formula One Team την Τετάρτη ήταν η αφορμή για τον Γάλλο κατασκευαστή για να αποκαλύψει μαζί και ένα μεγάλο αριθμό εταίρων, λιγότερο ή περισσότερο εμπλεκομένων σε οικονομικά και τεχνικά θέματα. Ο πρώτος και σημαντικότερος εταίρος σε αυτή την νέα προσπάθεια της Γαλλικής εταιρείας θα είναι η Infiniti, η premium μάρκα της Συμμαχίας Renault-Nissan.
Δεν ήταν κοινό μυστικό για πολλούς παρατηρητές ότι η Infiniti θα έπαιρνε ενεργά μέρος στην νέα δέσμευση της Renault στη Formula 1. Ο premium κατασκευαστής δεν θα είναι ένας απλός χορηγός.

Η τεχνική εμπλοκή που ανακοινώθηκε στον τομέα της Μονάδας Ισχύος θα είναι στην δεύτερη γενιά του ERS. Η Renault θέλει να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της μάρκας της οποίας η φήμη είναι γνωστή σε αυτόν τον τομέα, με υβριδικούς κινητήρες στα μοντέλα Q70 και Q50.

Για την Infiniti, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αποτελεί πυλώνα της στρατηγικής της μάρκας,

δήλωσε ο Roland Krueger Πρόεδρος της Infiniti Motor Company, σε δελτίο Τύπου.

Η μεταφορά των τεχνολογιών στα αυτοκίνητα δρόμου, και αντίστροφα, είναι ένα λογικό βήμα που πρέπει να κάνουμε. Η νέα προσπάθεια της Renault μέσω της Renault Sport Formula one Team είναι η τέλεια ευκαιρία για εμάς να κάνουμε αυτό το βήμα θέτοντας τη στρατηγική μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό μακροπρόθεσμα.

Η Infiniti θα επηρεάσει άμεσα τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας που θα ενσωματώνει η νέα μονάδα ισχύος Renault RE16,

πρόσθεσε ο Tommaso Volpe, Διευθυντής της Infiniti Motorsport World.

Η εμπειρία μας θα ωφελήσει την ομάδα στο κομμάτι αυτό, αλλά εμείς από την πλευρά μας θα συλλέγουμε επίσης πολύτιμες πληροφορίες στο ακραίο περιβάλλον της F1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες με τη σειρά μας στα οχήματα της Infiniti.

Πρώτος στόχος μας είναι να βελτιώσουμε την τεχνική αξιοπιστία μας με την υποστήριξη της Renault Sport μέσω της τεχνογνωσίας μας σε υβριδικά συστήματα, στη συνέχεια, θέλουμε να αυξήσουμε τη δέσμευση των πελατών, των εμπόρων και των εργαζομένων μας. Η είδηση ​​έφερε μεγάλο ενθουσιασμό στην εταιρεία, το οποίο είναι ένα ζωτικής σημασίας σήμα για να υποστηρίξουμε την καρδιά της επιχείρησής μας.

Η Infiniti θα επωφεληθεί επίσης από την έκθεση της στην RS16, αλλά και στις φόρμες των οδηγών.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...