Υπό προϋποθέσεις ο ερχομός του Alonso στην Renault

Η Renault δεν θα δώσει “τρελές” υποσχέσεις για να δελεάσει τον Fernando Alonso, για την επιστροφή του στην γαλλική ομάδα το 2018, επιμένοντας ότι θέλει οδηγούς να δεσμευτούν μακροπρόθεσμα.

Μέσα από τις τρέχουσες απογοητεύσεις του στην McLaren-Honda, ο Alonso συνδέθηκε με την επιστροφή στην ομάδα της Renault, όπου κέρδισε τα πρωταθλήματα του 2005/06.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Renault F1 Cyril Abiteboul προειδοποίησε ότι ο Alonso θα πρέπει να είναι υπομονετικός στο Enstone.

“Άρχισα να δουλεύω στην F1 όταν οι Flavio [Briatore] και ο Fernando ήταν μαζί σε αυτή την ομάδα στο Enstone, γι ‘αυτό είμαι συγκινημένος από αυτήν την περίοδο.

“Αλλά εξίσου οι συνθήκες έχουν αλλάξει, πρέπει επίσης να έχουμε μια τελική σύνθεση που θα είναι η σωστή για το μέλλον.

“Δεν νομίζω ότι το επόμενο έτος θα είμαστε σε θέση να αγωνιστούμε για το πρωτάθλημα.

“Χρειαζόμαστε λοιπόν έναν οδηγό όχι για το πρωτάθλημα, αλλά να είναι έτοιμος να περιμένει το άμεσο μέλλον για να συμβεί αυτό.”

“Αν κοιτάξετε την εξέλιξή μας, ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να είμαστε μέρος των κορυφαίων ομάδων μέσα σε δύο χρόνια.

“Τότε οι κανονισμοί θα έχουν σταθεροποιηθεί και όλοι θα έχουν κάποια σύγκλιση.

“Και από εκείνη τη στιγμή θα είναι ζωτικής σημασίας, θα είναι πρωταρχικής σημασίας, να έχουμε έναν οδηγό ο οποίος είναι ικανός να κάνει αυτό το είδος τελευταίας συμβολής για να είναι ο καλύτερος.

Ο Alonso συμφώνησε με τη McLaren να μην δεσμευτεί αλλού μέχρι να πραγματοποιήσουν συνομιλίες το καλοκαίρι και η Renault θέλει χρόνο για να κρίνει τους τρέχοντες οδηγούς Nico Hulkenberg και Jolyon Palmer.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...