9 μοντέλα της Daimler θα εξοπλίζει με κινητήρες η Renault

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Renault ξεκίνησε την αποστολή δύο νέων κινητήρων για τέσσερα νέα μοντέλα της Daimler (C Class και Vito της Mercedes, και τα νέα Smart fortwo – fourfour). Το εργοστάσιο κινητήρων της Renault στο Cleon (Γαλλία) αύξησε την παραγωγή το καλοκαίρι στους τετρακύλινδρους κινητήρες R9 diesel 1.6-λίτρων, κάνοντας τη μετάβαση από 200.000 σε 300.000 μονάδες ετησίως, με τη μέγιστη τιμή των 450.000 μονάδων να πρέπει να θεωρείται τελειωμένη.

Περίπου 100.000 κινητήρες θα πρέπει να πάνε στην Daimler αρχικά, με τους υπόλοιπους να προορίζονται για τη Nissan και την Renault. Στη Ρουμανία, το εργοστάσιο της Dacia στο Πιτέστι, επίσης, άρχισε την παραγωγή των κινητήρων βενζίνης H4 90 και 70 αλόγων που θα εξοπλίσουν το νέο Smart, έχουν σχεδιαστεί επίσης και για το νέο Twingo.

Συνέχεια παίρνει ο Κ9, ένας diesel κινητήρας 1.5-λίτρων που παράγεται στο Valladolid (Ισπανία), πρώτα θα τοποθετηθεί στην A Class και στην συνέχεια στην B Class, την CLA, το Citan, και την νέα GLA. Κατά το πρώτο εξάμηνο, 70.000 κινητήρες έχουν παραδοθεί.

Αυτοί οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν μόνο το 4% των κινητήρων που παράγει ο Γάλλος κατασκευαστής (έναντι 2,6% το 2013), αλλά η παραγωγή θα αυξηθεί σημαντικά, καθώς η Renault θα εξοπλίζει τώρα 9 μοντέλα της Daimler.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...