F1 | Η Renault Sport Racing και η BP ενισχύουν τη στρατηγική συνεργασία τους

Η BP και η Groupe Renault μέσω της Renault Sport Racing ανακοίνωσαν σήμερα μια σημαντική ενίσχυση της σχέσης τους, η οποία θα δει την παγκόσμια εταιρεία καυσίμων και λιπαντικών να συνεχίσει να υποστηρίζει την ομάδα της Renault Sport Formula One τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια και να διερευνήσει νέες ευκαιρίες να εργαστεί παγκοσμίως με τη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi.

Η επιτυχημένη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της Renault, Carlos Ghosn και του Διευθύνοντος Συμβούλου της BP Group Bob Dudley, κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράστηκαν το όραμά τους για το μέλλον, BP, Castrol και Renault Sport Formula one θα συνεργαστούν σε διάφορους τομείς, τόσο εντός όσο και εκτός πίστας. Εκτός από την προσφορά καυσίμων και λιπαντικών από την BP Castrol, η συνεργασία θα ξεπεράσει τα όρια της Formula 1 και θα δούμε να συνεργάζονται για την από κοινού ανάπτυξη λύσεων προηγμένης κινητικότητας και νέων τεχνολογιών.

Ο Jérôme Stoll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing, δήλωσε:

Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι που ανακοινώνουμε αυτή τη σημαντική ενίσχυση της σχέσης μας με την BP Castrol, αφού βάλουμε ισχυρά και σταθερά θεμέλια μαζί το 2017. Η BP και η Castrol βρίσκονται στην αιχμή των αντίστοιχων πεδίων και μια εταιρική σχέση αυτού του εύρους και διάρκειας υπογραμμίζει τις προθέσεις και τους στόχους και των δύο μερών.

Ο Tufan Erginbilgic, Διευθύνων Σύμβουλος της BP Downstream, δήλωσε:

Προσβλέπουμε στη συνεχή σχέση μας στη Formula 1 και στην διερεύνηση μιας ευρύτερης παγκόσμιας συνεργασίας με τη Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi, συμπεριλαμβανομένης της περαιτέρω κοινής ανάπτυξης λύσεων προηγμένης κινητικότητας και νέων τεχνολογιών. Το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλάζει ταχύτερα από ποτέ και η BP δεσμεύεται να παραμείνει ηγέτης στην ανάπτυξη και εμπορία καυσίμων και λιπαντικών. Αυτή η συνεργασία μας επιτρέπει να συνδυάσουμε τις εξαιρετικές δεξιότητες και τις γνώσεις και στις δύο εταιρείες για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και να διερευνήσουμε τις ευκαιρίες αυτής της ταχέως εξελισσόμενης αγοράς.

Η BP και η Castrol είναι ο επίσημος προμηθευτής καυσίμων και λιπαντικών για την ομάδα Renault Sport Formula One. Η Castrol επίσης προμηθεύει λιπαντικά στο τεχνικό κέντρο του Enstone της ομάδας και στη βάση κινητήρων στο Viry-Châtillon της Renault Sport Racing.

Η BP και Castrol θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στο μονοθέσιο της ομάδας, R.S.18, το οποίο θα παρουσιαστεί online στις 20 Φεβρουαρίου.

Tags

Μπορεί να σας ενδιαφέρει...