Renault News
Formula 1Hot NewsMotorsportsΕιδήσεις

Επίσημο: Η Renault παρουσιασε την R.S.19 (pics/vid)

  • Η Renault F1 Team παρουσίασε σήμερα τα χρώματα της ομάδας και τους οδηγους Nico Hülkenberg και Daniel Ricciardo για το 2019.
  • Στις φωτογραφίες που αποκαλύφθηκαν βλέπουμε την νέα Renault R.S.19, βάση των αναθεωρημένων κανονισμών αεροδυναμικής για το 2019.
  • Η Renault R.S.19 θα τροφοδοτηθεί από τη μετονομασμένη μονάδα ισχύος Renault E-Tech 19, αντανακλώντας μεγαλύτερες συνέργειες με την υβριδική γκάμα οχηματων της Renault.
  • Η Renault παρουσίασε το ανανεωμένο τεχνικό της κέντρο στο Enstone της Μεγάλης Βρετανίας.
  • Η Renault F1 Team υποστηρίζεται από κορυφαίους συνεργάτες όπως οι BP Castrol, INFINITI, MAPFRE και RCI Banque, αλλά και Microsoft, EURODATACAR, Bell & Ross, Tmall και πολλοί αξιόλογοι τεχνικοί συνεργάτες.

Η Renault F1 Team παρουσιασε σήμερα λεπτομερώς τα σχέδιά της για να διατηρήσει τη δυναμική της στο Παγκόσμιο πρωταθλημα της Formula 1. Η Renault επέστρεψε ως εργοστασιακή ομάδα το 2016 και έχει σημειώσει πρόοδο κάθε σεζόν, ολοκληρώνοντας την περυσινή στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών. Το δίδυμο των οδηγών της Renault F1 Team με τους Nico Hülkenberg και Daniel Ricciardo παρουσιάστηκε, υπογραμμίζοντας τη δέσμευση της Renault για μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Ο Jérôme Stoll, Πρόεδρος της Renault Sport Racing, επιβεβαίωσε επίσης τη συνεχιζόμενη δέσμευση της Renault για το άθλημα.

“Στη Renault, είμαστε παθιασμένοι με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η ιστορία μας στη F1 συνεχίστηκε χωρίς διακοπή για περισσότερα από 40 χρόνια. Η Formula 1 είναι μια παράσταση, ένα θέαμα, καθαρή ψυχαγωγία, αλλά είναι επίσης το υψηλότερο επίπεδο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το πάθος για τη Formula 1 είναι μια μεταφορά για της αγωνιστικότητας του πνεύματος, της αποφασιστικότητας, της ανθεκτικότητας αλλά και της προόδου χάρη στην απεριόριστη καινοτομία που εμπνέει το άθλημα. Αλλά αυτό το πάθος πρέπει να μετριάζεται με μια υγιή δόση πραγματικότητας. Η F1 έχει νόημα για τη Renault. είναι ένα εργαστήριο για τη μελλοντική μας πορεία προς την κατεύθυνση των οδικών οχηματων – όπως φαίνεται από τον νέο χαρακτηρισμό του κινητήρα – Renault E-Tech 19. Είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή να είσαι μέρος της F1. “

Από την επιστροφή της στην F1 πριν από τρία χρόνια, η Renault έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στις τεχνικές της εγκαταστάσεις στο Enstone, UK και στο Viry-Châtillon της Γαλλίας. Στο Enstone, η ομάδα έχει αυξήσει σημαντικά τις παραγωγικές δυνατότητες, με αναβαθμισμένα μηχανήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων μηχανών Breton, αεροδυναμικής σήραγγας, dyno κιβωτίου ταχυτήτων, μεγεθυσμένου γραφείου σχεδιασμού και υπερσύγχρονης αίθουσας επιχειρήσεων. Το προσωπικό έχει αυξηθεί κατά περίπου 50% από το 2016. Στο Viry, δημιουργήθηκαν πρόσφατα ένα ανακαινισμένο dyno που θα χρησιμοποιηθεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν για την ανάπτυξη της μονάδας ισχύος και ένα φιλόδοξο οικοδομικό πρόγραμμα για τη συγκρότηση νέων θέσεων συναρμολόγησης κινητήρων.

Με μια σταθερή βάση τεχνικών και ανθρώπινων πόρων, ο διευθυντής της Renault F1 Team, Cyril Abiteboul, περιέγραψε τον στόχο της ομάδας να διατηρήσει αυτή την ορμή το 2019:

“Η έναρξη όλων αυτών των έργων ενώ συμμετείχατε στο πρωτάθλημα ήταν μια απίστευτη πρόκληση, όπως και η ολοκλήρωση των σημαντικότερων σημείων. Η τελική ανάθεση των επενδύσεων ήταν ένα τεράστιο επίτευγμα και είμαι εντυπωσιασμένος από τον τρόπο με τον οποίο όλοι ανέλαβαν την αποστολή. Αυτό δείχνει τη δυναμική που έχουμε συγκεντρώσει: ένατοι το 2016 με οκτώ βαθμους, έκτοι το 2017 με 57 βαθμους και τέταρτοι πέρυσι με 122 βαθμους. Μπαίνουμε σε αυτή τη σεζόν με στόχο να διατηρήσουμε αυτήν την ισχυρή και μετρημένη ορμή. Δεν στοχεύουμε σε συγκεκριμένη θέση ή σε πολλούς βαθμους: αυτό που θέλω να δω είναι ότι η ομάδα συνεχίζει την τροχιά της εξέλιξης προς τις πρωτοπόρες ομάδες. Η υπεροχή του κινητήρα θα είναι προτεραιότητα στο Viry, ενώ η δομή που εφαρμόζεται σήμερα στο Enstone προσπαθεί να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα του σασί, χρόνο με το χρόνο “.

Ο Abiteboul εξήγησε επίσης τον επιπλέον κινητήριο παράγοντα των οδηγών.

“Η προστιθέμενη δυναμική της συνεργασίας Daniel-Nico φέρνει εμπιστοσύνη στην ομάδα αυτή τη σεζόν. Πιστεύω ότι έχουμε ένα από τα ισχυρότερα – αν όχι το ισχυρότερο – δίδυμο οδηγών στο grid. Ο Daniel προσφέρει δοκιμασμένη εμπειρία νίκης και γνώση μιας κορυφαίας ομάδας, ενώ ο Νίκο είναι πεινασμένος για όλα αυτά. Είναι πολύ υποτιμημένος – είναι γρήγορος, αποφασισμένος και έχει το κίνητρο της ομάδας. Ατομικά είναι πολύ δυνατοί και αισθάνομαι ότι και οι δύο θα συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον εξαιρετικά τέλεια. Η ενέργεια που έχουν φέρει στην ομάδα είναι πολύ απτή και ελπίζω ότι μπορούμε να τους δώσουμε ένα μονοθέσιο για να δείξουν το σημαντικό τους ταλέντο ».

Ο Nico Hülkenberg ξεκινά την τρίτη χρονιά του με την ομάδα το 2019.

“Ως ομάδα, έχουμε αναπτύξει πολλά από την αρχή το 2017 και όλα αυτά αποτελούν μέρος της διαδικασίας αν θέλουμε να επιτύχουμε τους μακροπρόθεσμους στόχους μας. Όταν έφτασα, η υποδομή ήταν ακόμα νεαρή, έχουμε φτάσει πολύ μακριά από τότε με μεγάλη πρόοδο. Θέλω να αποκομίσω το καλύτερο από τον εαυτό μου και να μεγιστοποιήσω τις δυνατότητες από την ομάδα και το μονοθέσιο. Το σημαντικό είναι ότι, ως ομάδα, κάνουμε ένα καλό άλμα προς τα εμπρός και παίζουμε καλύτερα με συνέπεια. Θέλουμε η τάση να συνεχιστεί προς τα πάνω και να διατηρηθούν οι εξελίξεις ».

Ο Αυστραλός Daniel Ricciardo, με 7 νίκες στο παλμαρε του, συμμετέχει στην ομάδα της Renault F1 για την πρώτη του σεζόν με τα κίτρινα χρώματα.

“Η Renault έχει μια τεράστια ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, έτσι να συμμετέχω στο επόμενο βήμα του ταξιδιού της Formula 1 είναι μια συναρπαστική πρόκληση. Είμαι εδώ για να κάνω μια δουλειά και να προχωρήσω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά θα ήθελα να φέρω στην ομάδα ενέργεια. Θέλω να προσθέσω μια πηγή ενέργειας του καθενός γιατί αυτό είναι μέρος της δουλειάς μου και του χαρακτήρα μου. Στόχος μου είναι να μπορέσω να φέρω την ομάδα να δουλέψει σκληρά, να βάλει περισσότερη προσπάθεια, συγκεντρωμένοι από όλους μαζί. Θα ήθελα να είμαι καταλύτης θετικής ενέργειας. “

Ο Ricciardo έχει ως στόχο το 2019 να είναι ένα νέο ξεκίνημα:

“Όλα όσα έμαθα το 2018 θα με κάνουν μια καλύτερη έκδοση του εαυτού μου το 2019. Η διαφορά θα είναι ένα πιο ώριμο άτομο. Έχω περισσότερη σαφήνεια για το πού πηγαίνω και σκοπεύω να παρουσιαστώ με καλά αποτελέσματα. Αισθάνομαι πολύ θετική πίεση και προσδοκία να κάνω καλά πράγματα”.

 

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies