Renault News
RenaultΔιεθνήΕιδήσειςΗλεκτρικά

Renault Le 5 Concept. Ένα ηλεκτρικό R5 του μέλλοντος!

Έφερε την επανάσταση πριν από 50 χρόνια, το Renault 5 εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους σχεδιαστές του σήμερα. Ο ανεξάρτητος Ιταλός σχεδιαστής Marco Maltese το επανασχεδίασε κάνοντάς το ακόμη πιο κομψό και πάνω από όλα 100% ηλεκτρικό! Θέλουμε να γίνει πραγματικότητα!

Το εμβληματικό Renault 5, που έφερε επανάσταση στον κόσμο του αυτοκινήτου πόλης τη δεκαετία του 1970 με την πίσω πόρτα και τους πλαστικούς προφυλακτήρες, συνέχιζει να εμπνέει τους σημερινούς σχεδιαστές. Πενήντα χρόνια αργότερα, το “R5” παραμένει μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης. Ο Ιταλός στιλίστας Marco Maltese ανανέωσε τις γραμμές και την πυραμιδική δομή του Renault Cinq.

Ένα ηλεκτρικό R5!

Με την ονομασία Renault Le 5 Concept, αυτή η ψηφιακή μελέτη σχεδιασμού φαντάζει ηλεκτρική. Οι κωδικοί αναφέρονται ξεκάθαρα στο τελευταίο πρωτότυπο αυτοκίνητο της μάρκας: το συμπαγές 100% ηλεκτρικό SUV Renault Megane eVision.

Ο Marco Maltese, στην πραγματικότητα, έχει προσαρμόσει στις αναλογίες του Renault 5, την φωτεινή μάσκα και την ανοιχτή ασπίδα του πρωτοτύπου που παρουσιάστηκε στα μέσα Οκτωβρίου. Ένας άλλος σημαντικός δανεισμός από το eVision, οι εσοχές που παρέχουν πρόσβαση στις υποδοχές επαναφόρτισης στα μπροστινά φτερά και τα κατασκευασμένα rocker πάνελ που φωτίζουν οπτικά τις πολύ λείες πλευρές. Αυτά είναι ελαφρώς ραβδωτά στο επίπεδο των φτερών από πτυχώσεις λαμαρίνας που θυμίζουν εκείνες της περίφημης “γιαγιάς” του.

Στο πίσω μέρος, ο Maltese έπαιξε το χαρτί της επίσημης αγνότητας με ένα πλήρες τζάμι στην πίσω πόρτα. Μια συνταγή που είναι ήδη στάνταρ στη Renault με το Twingo τρίτης γενιάς, η οποία εμπνέεται διακριτικά από το Renault 5 Turbo. Η καινοτομία είναι τα κάθετα φώτα, των οποίων η υπογραφή με ραβδωτό φως είναι σε τέλεια συνέχεια με τις γρίλιες που βρίσκονται ακριβώς πάνω. Ένα τυπικό τέχνασμα του Renault 5.

Ένας “μελλοντικός” αντίπαλος του Mini Cooper SE;

Κάνοντας ένα βήμα παραπέρα, η επίπεδη, πλωτή οροφή, το μαύρο πλαίσιο του παρμπρίζ και πάνω από όλα η επιλογή χρωμάτων προκαλούν το Mini Cooper SE, την 100% ηλεκτρική έκδοση του κομψού βρετανικού αυτοκινήτου πόλης. Ακόμη και το μοτίβο της ζάντας ακολουθεί ξεκάθαρα αυτήν τη λογική. Θα μπορούσε αυτό το Renault Le 5 Concept να γίνει πραγματικότητα; Πράγματι, η ηλεκτρική τεχνολογία έχει ήδη δώσει φτερά στο Honda e και στο νέο Fiat 500, και τα δύο έχουν υιοθετήσει ελκυστικές τιμές που απομακρύνονται από αυτές που εφαρμόζουν οι μαζικοί κατασκευαστές.

Εάν η Renault ήθελε να ακολουθήσει, το R5 του 21ου αιώνα θα ήταν ο ιδανικός υποψήφιος. Θα έρθει επίσης σε πλήρη κύκλο, καθώς την άνοιξη του 1972, ένα ηλεκτρικό Renault 5 σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την EDF. Λίγο νοσταλγικό και Youngtimers, το Renault Le 5 Concept θα επέτρεπε στη συνέχεια μια έξυπνη κίνηση στην αγορά με ένα προϊόν τέλεια συμπληρωματικό του Renault Zoé. Στη συνέχεια απευθύνω έκκληση στους Laurens van den Acker και τον Luca de Meo: “Κύριοι, παρακαλούμε να μας κάνετε ένα ηλεκτρικό Renault 5!” “

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies