Renault News
Formula 1Stories

{Stories} Alonso-Coulthard μια σχέση΄αγάπης΄

Τέλη Ιουνίου του 2003 είμαστε στα μισά του πρωταθλήματος. Το άστρο του Alonso ήδη έχει αρχίσει να λάμπει με την Renault. Πριν το Ευρωπαικό grand prix στο Nurburgring ο Ισπανός είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας οδηγών.

Σε ένα χρονικό σημείο στο οποίο η Williams ήταν πολύ ισχυρή και μάλλον ήταν το ταχύτερο μονοθέσιο, η Ferrari ηταν η Ferrari και ο Kimi ηταν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας αγωνιζόμενος με την McLaren και κονταροχτυπίοταν με τον M.Schumacher.

Ο Αlonso κάνει έναν πολύ καλο αγώνα και τρεις γύρους πριν το τέλος είναι στην 4η θέση με τον D.Coultahard κολλημένο πίσω του. Αρκετά μέτρα πριν το τελευταίο schikane της πίστας, οπου μετά ακολουθει η παρατεταμένη δεξιά στροφή και στη συνέχεια η ευθεια εκκίνησης τερματισμού, ο Alonso φρενάρει νωρίτερα από ότι στον προηγούμενο γύρο. Ο Coulthard στην προσπάθεια του να περάσει τον Ισπανό, τα χάνει, κανει ένα μεγαλοπρεπέστατο tet a que και εγκαταλείπει. Ο Alonso συνεχίζει και τερματίζει 4ος .

Έξαλλος ο Coulthard μετά το συμβάν. Η θέση του ήταν ότι ο Alonso επίτηδες φρέναρε νωρίτερα. Η θέση του Alonso και της Renault από την άλλη ηταν πως υπήρχε πρόβλημα φθοράς ελαστικών και αυτό ανάγκασε τον Ισπανό να φρενάρει νωρίτερα. Το θέμα το εξέτασαν οι αγωνωδίκες, μελέτησαν την τηλεμετρία μίλησαν με τους οδηγούς και κατέθεσαν την γνωμάτευση τους στον Charlie Whiting. H τελική ετυμηγορία ηταν ΄΄no further action’’.

Mετά από χρόνια ο Σκωτσέζος δήλωνε πως για το γνωστό συμβάν με τον M.Schumacher στο Spa το 1998 κατά καποιο τρόπο ευθύνεται ο ίδιος λογω της απειρίας που είχε τότε, όμως για το συμβάν στο Nurburgring εξακολουθεί να πιστεύει πως ο Alonso επίτηδες φρέναρε νωρίτερα.

Και πως τα έφερε έτσι η ζωή και στον τελευταίο αγώνα του Alonso στο Abu Dhabi το 2018 ο άνθρωπος που του έπαιρνε συνέντευξη μέσα στην πίστα στις τελευταιες του στιγμές ως οδηγός στο πρωταθλημα της Formula 1, ηταν ο D.Coulthard. Και αφού είπε πολλά και συγκινητικά ο Alonso, δεν ξέχασε να τιμήσει και τον ‘’φίλο’’ του. Η ερώτηση ήταν ‘’σκοπεύεις να επιστρέψεις στην Formula 1;’’ και η απάντηση του Ισπανού ΄΄σιγουρα δεν σκοπεύω να επιστρέψω ως τηλεπαρουσιαστής’’.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies