Renault News
RenaultΔιεθνή

Μόλις έξι χρόνια μετά το άνοιγμα του, η #Renault ετοιμάζεται να κλείσει το εργοστάσιό της κοντά στο Oran στην Αλγερία

Πράγματι, η Renault, η οποία σταμάτησε οριστικά την παραγωγή οχημάτων στη Ρωσία, και που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο εργοστάσιό της στην Αλγερία, σκέφτεται σοβαρά να κλείσει την βιομηχανική εγκατάσταση του Oran, που συναρμολογεί το Dacia Logan 2, Dacia Sandero 2 και Renault Clio 4.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της γαλλικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην Αλγερία, «μόνο 754 οχήματα συναρμολογήθηκαν το 2020 στο εργοστάσιο Oran, το οποίο ήταν κλειστό για περισσότερο από ένα χρόνο λόγω της υγειονομικής κρίσης και της πολιτικής αστάθειας».

Το εργοστάσιο Oran άρχισε σταδιακά τη δραστηριότητα του τον Μάιο του 2021 και συνέλεξε συνολικά 5.208 αυτοκίνητα (1.148 Logan, 2.808 Sandero και 1.252 Clio) πέρυσι, 12 φορές λιγότερα από το 2019. Η Renault άφησε να εννοηθεί περαιτέρω ότι σκέφτεται να κλείσει το εργοστάσιο, προσθέτοντας ότι η παραγωγή και η κατασκευή για την τοπική αγορά είναι πολύ χαμηλή και δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες παρά το γεγονός ότι “η Αλγερία είναι σημαντική αγορά για τη Renault”. Ο γαλλικός όμιλος διέθεσε 5.109 αυτοκίνητα το 2021, που αντιπροσωπεύει μερίδιο αγοράς 20,6%.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies