Renault News
EspaceRenaultVideoΔιεθνήΕιδήσεις

Παγκόσμια πρεμιέρα του Renault Espace

Renault_55060_global_en Renault_62288_global_en (Custom) Renault_62291_global_en (Custom) Renault_62293_global_en (Custom) Renault_62295_global_en (Custom) Renault_62297_global_en (Custom) Renault_62298_global_en (Custom) Renault_62300_global_en (Custom) Renault_62301_global_en (Custom) Renault_62304_global_en (Custom) (2) Renault_62352_global_en (Custom) Renault_62357_global_en (Custom) Renault_62360_global_en (Custom) Renault_62362_global_en (Custom) Renault_62365_global_en (Custom) Renault_62366_global_en (Custom) Renault_62369_global_en (Custom) Renault_62372_global_en (Custom) Renault_62373_global_en (Custom) Renault_62374_global_en (Custom) Renault_62377_global_en (Custom) Renault_62380_global_en (Custom) Renault_62440_global_en

Τριάντα χρόνια πριν, το Renault Espace ξεσήκωνε τον κόσμο του αυτοκινήτου. Σήμερα, το νέο Espace έχει εξελιχθεί σε ένα κομψό crossover, με ευέλικτη συμπεριφορά και την σπονδυλωτή μορφή ενός οικογενειακού οχήματος, φέρει ενισχυμένο στυλ, παρουσία και οδηγική απόλαυση, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και τις προσδοκίες των αυτοκινητιστών. Χάρη στις καινοτομίες που συσκευάζει και τα συναισθήματα που διεγείρει, το νέο crossover Espace είναι, περισσότερο από ποτέ, η ενσωμάτωση της αναγέννησης του σχεδιασμού της Renault.

Διαχωρίζοντας τον εαυτό του από τα συμβατικά ΜPV υιοθέτησε τις δυναμικές γραμμές ενός crossover. 4,85 μέτρα σε μήκος (και στις δύο εκδόσεις πέντε και επτά θέσεις) και 1,87 μέτρα πλάτος, το νέο crossover Espace είναι μεγάλων διαστάσεων. Το ύψος του ανέρχεται σε 1,68 μέτρα (63 mm χαμηλότερο από την τρέχουσα γενιά Espace). Η εντύπωση αυτή επιτείνεται από το μακρύ μεταξόνιο του αυτοκινήτου (2,88 μέτρα, 16 χιλιοστά μεγαλύτερο από το σημερινό Espace), η οποία παρέχει επίσης ένα πιο ευρύχωρο εσωτερικό. Αυτή η εντύπωση της αεροδυναμικής απόδοσης επιβεβαιώνεται από τα χαμηλά διαπιστευτήρια οπισθέλκουσας, δηλαδή Cd 0,30 και CdA από 0.845 τετρ. Μέτρα.

Πλήρης τεχνολογία LED (Light Emitting Diode) βρίσκεται στον στάνταρ εξοπλισμό για όλες τις εκδόσεις του μοντέλου. Οι μονάδες των προβολέων που ενσωματώνουν δύο Vision LED μονάδες που πληρούν τις λειτουργίες για τη μεσαία και την μεγάλη σκάλα φώτων. 20% πιο ισχυρό από μια δέσμη αλογόνου, φέρνει μια σημαντική βελτίωση στην νυχτερινή όραση.

Η μυϊκή εντύπωση που αποπνέει η πλάγια όψη του νέου Renault Espace είναι αυξημένη λόγο των θόλων των τροχών, που φιλοξενούν μια σειρά από στάνταρ ζάντες 19-ιντσών, ακόμη και μέχρι 20 ιντσών σαν επιλογή.

Μια χαμηλή γραμμή οροφής συμβάλλει περαιτέρω στην αεροδυναμική εμφάνιση του νέου Espace και αντισταθμίζει την ελαφρώς μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος (16cm και 4cm περισσότερο από την τρέχουσα γενιά Espace). Το γενναιόδωρο μεταξόνιο των 2,88 μέτρων (16 mm μακρύτερο από το τρέχον Espace) προσθέτει στην εντύπωση του δυναμισμού, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει πρόσθετο χώρο της καμπίνας.

Το νέο Espace έρχεται σε μια σειρά από εννέα χρώματα: – Οκτώ μεταλλικά φινιρίσματα: Cassiopée Grey, Platine Grey, Dune Beige, Céleste Blue, Glazed Chestnut, Etoilé Black, Pearlescent White and Améthyste Black (Initiale Paris version only). – One non-metallic colour: Glacier White

Μια hithtech καμπίνα

Η καινοτόμος καμπίνα επιβατών είναι εξοπλισμένη με μετάδοση τύπου EDC σε συνδυασμό με την κυμαινόμενη κεντρική κονσόλα, που ταιριάζει απόλυτα με το σχεδιασμό της καμπίνας του νέου Renault Espace. Σκόπιμα απλή και απέριττη, στεγάζει όλους τους βασικούς ελέγχους που πέφτουν εύκολα στο χέρι: ένα πολλαπλών λειτουργιών περιστροφικό κουμπί έλεγχου, πλήκτρο συντόμευσης του συστήματος Multi-Sense®, μπουτόν χειρόφρενου και ο διακόπτης περιορισμού του cruise control/ταχύτητα. Η υψηλής τεχνολογίας καμπίνα επιτείνεται περαιτέρω από μια επιλογή από τέσσερα τελειώματα επικαλύψεις διακόσμηση και την άψογη ενσωμάτωση της μεγάλης, 8,7 ιντσών, κάθετα τοποθετημένης οθόνης για το σύστημα πολυμέσων R-Link 2®.

Στο μπροστινό μέρος του οδηγού, που προστατεύεται από ένα κάλυμμα, βρίσκεται μια ρυθμιζόμενη οθόνη ψηφιακών οργάνων με οθόνη TFT υψηλής ανάλυσης αντί των συμβατικών καντράν. Αυτό το σύστημα επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει ποια δεδομένα θα εμφανίζονται και πώς θα εμφανίζεται. Στο πεδίο του οδηγού της όρασης (σε εστιακή απόσταση από τα μάτια των δύο μέτρων), όπως και στα όργανα των αεροσκαφών, η οθόνη Head-up προβάλλει μια εικόνα που περιέχει την τρέχουσα ταχύτητα, πληροφορίες πλοήγησης, προειδοποιήσεις ταχύτητας και ποικίλα βοηθήματα οδήγησης.

Το μήκος της καμπίνας που διατίθενται παίζει σημαντικό ρόλο στην άμεση εντύπωση του εσωτερικού χώρου. Ο χώρος αυτός ωφελεί όλους τους επιβάτες, ειδικά τους επιβάτες της δεύτερης σειράς που απολαμβάνουν χώρο για τα γόνατα από τις καλύτερες στην κατηγορία του μοντέλου (μέχρι 308 χιλιοστά με πέντε καθίσματα στη θέση τους). Το νέο Espace έρχεται με μια σειρά από έξυπνες λύσεις αποθήκευσης. Απέναντι από το συνοδηγό, το συρτάρι Renault Easy Life – όπως αυτό που έχει γνωρίσει επιτυχία στο Renault Captur – μετατρέπει το παραδοσιακό ντουλαπάκι σε ένα 12-λίτρων συρτάρι μεγάλης χωρητικότητας που είναι ελκυστικό, πρακτικό και εύκολο στην πρόσβαση, ακόμη και για τον οδηγό. Ανάμεσα στα δύο μπροστινά καθίσματα, 7.4 λίτρα χώρου αποθήκευσης είναι διαθέσιμα κάτω από το υποβραχιόνιο. Ένα επιπλέον 0,3 λίτρα στοιβασίας βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του τιμονιού. Στα δεξιά του επιλογέα ταχυτήτων είναι καλυμμένος αποθηκευτικός χώρος 0.5-λίτρων για την κονσόλα, που ενσωματώνει μια θύρα USB, υποδοχή mini jack και υποδοχή κάρτας SD και μια αφαιρούμενη ποτηροθήκη πίσω από ένα συρόμενο κλείστρο. Κάτω από την κονσόλα βρίσκεται ανοικτός χώρος αποθήκευσης με δύο ποτηροθήκες. Το συρτάρι στο κάτω πίσω μέρος της κονσόλας μπορεί να περιέχει έως και 2,5 λίτρα και είναι ιδιαίτερα βολικό για τους επιβάτες που κάθεται στη δεύτερη σειρά. Υπάρχουν, επίσης, τύπου κάδου αποθηκευτικου χώρου στις πόρτες στο εσωτερικό που προσφέρουν 2 x 2,5 λίτρων στο μπροστινό μέρος και 2 x 0,85 λίτρα στο πίσω μέρος.

MULTI-SENSE®: Μια τεχνολογική επανάσταση

Το Σύστημα Multi-Sense® Renault είναι η συσκευή που ελέγχει και συντονίζει τις τεχνολογιες που έχουν εγκατασταθεί στο νέο Espace ώστε να δημιουργήσει μια συναρπαστική και απολαυστική οδηγική εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, διαχειρίζεται το σασί 4Control®, τον ηλεκτρονικό έλεγχο απόσβεσης, το σύστημα διεύθυνσης, του κινητήρα, της μετάδοσης EDC, το κράτημα, τον ήχο του κινητήρα και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Χάρη στο νέο σύστημα Multi-Sense® της Renault, το νέο Espace δημιουργεί την επιθυμητή ατμόσφαιρα και τις αισθήσεις μέσω τεσσάρων προ-προγραμματισμένων λειτουργιών: Eco’, ‘Comfort‘, Neutral’ and ‘Sport’, εκτός από μια« λειτουργία Perso ‘ότι είναι ελεύθερο και εύκολα παραμετροποιήσιμο.

Κάθε ρύθμιση δημιουργεί και συντονίζει μια συγκεκριμένη οδήγηση χάρη: – την απόκριση του κινητήρα, – βαθμονόμηση επιλογέα του κιβωτίου ταχυτήτων EDC, – βαθμονόμηση του πλαισίου 4Control®, – τις ρυθμίσεις της ανάρτησης, – και το βαθμό της προσπάθειας που απαιτείται για να στρίψει το τιμόνι .

Η ατμόσφαιρα μέσα στο αυτοκίνητο είναι εναρμονισμένη σύμφωνα με την επιθυμία του οδηγού από την προσαρμογή: – το χρώμα του εσωτερικού φωτισμού (πράσινο, μπλε, λευκό, κόκκινο, μωβ), – την παρουσίαση και το χρώμα των πληροφοριών που εμφανίζονται από τα μέσα, καθώς και το περιεχόμενο, – ο ήχος του κινητήρα, – η ένταση και η συχνότητα του μασάζ στα καθίσματα, – οι ρυθμίσεις για το σύστημα ελέγχου του κλίματος.

Αυτές οι λειτουργίες και οι ρυθμίσεις ελέγχονται είτε μέσω της οθόνης R-Link 2® ή χρησιμοποιώντας τον περιστροφικό διακόπτη στην κεντρική κονσόλα. Οι επιλογες σαφώς παρουσιάζονται στο μενού, εκτός από τις συντομεύσεις για τις βασικές λειτουργίες, προσφέρουν διαισθητική πρόσβαση σε όλα τα οφέλη του συστήματος Multi-Sense® της Renault. Χάρη σε αυτό το σύστημα, το νέο Renault Espace προσαρμόζεται προσεκτικά για τη διάθεση και τις επιθυμίες του οδηγού.

3 υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες

Βενζίνης: Energy TCe 200 EDC: 1,6 λίτρα, 200hp (147kW) και 260Nm ροπής διαθέσιμα από τις 2.500 σ.α.λ.. Για τους πελάτες που προτιμούν ένα βενζινοκινητήρα, το νέο Espace προσφέρει ένα νέο προωθητικό σύστημα που εστιάζει κυρίως στις δυναμικές επιδόσεις αφού ο Energy TCe 200 είναι μια εξέλιξη της μονάδας που τροφοδοτεί το Clio RS. Συνδυάζεται με το νέο, επτά ταχυτήτων EDC κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που θα εξασφαλίζει γρήγορες αλλαγές. Και πάλι, ο συνδυασμός του Energy TCe 200 κινητήρα, αυτόματο κιβώτιο EDC και Sport λειτουργίας του συστήματος Multi-Sense® διασφαλίζει την βέλτιστη απόλαυση για τον οδηγό.

Diesel: Energy dCi 160 EDC με τεχνολογία Twin Turbo: 1,6 λίτρα, 160hp και 380Nm ροπής διαθέσιμα από 1,750rpm. Εξαιρετική απόλαυση παραδίδει χάρη στο εξατάχυτο EDC διπλού συμπλέκτη το οποίο είναι τόσο δυναμικό και εύκολο στη χρήση. Η ένωση για πρώτη φορά από του Energy dCi 160, με το αυτόματο κιβώτιο EDC και τα διάφορα Multi-Sense® τρόπους οδήγησης συνδυάζει να κάνει το νέο Espace ένα όχημα που είναι απόλυτα αφοσιωμένος στην απόλαυση. Τέλος, ο Energy dCi 160 EDC παρέχει στο νέο Espace μια από τις καλύτερες βαθμολογίες κατανάλωση καυσίμου της αγοράς.

Energy dCi 130: 1,6 λίτρα, 130hp και 320Nm ροπής διαθέσιμα από 1,750rpm. Συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων. Σχεδιάστηκε ειδικά για τους αυτοκινητιστές για τους οποίους το κόστος λειτουργίας και η άνεση αποτελούν βασικές προτεραιότητες.

Το νέο Espace θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Douai στην Γαλλία.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies