Renault News
Alpine RacingMotorsportsRallyΕιδήσεις

Η Alpine σκέφτεται την επιστροφή στα Rally

Η Alpine έχει ένα πολυάσχολο 2018. Η γαλλική φίρμα βρίσκεται για 6ο χρόνο στους αγώνες αντοχής του WEC, έχοντας θέσει σε τροχιά τα ενιαία πρωταθλήματα Cup και GT4 του A110, με επιτυχία. Η μάρκα με το χαρακτηριστικό μπλε βάζει τις βάσεις για ένα λαμπρό μέλλον, ένα μέλλον στο οποίο η Alpine προσπαθεί επί του παρόντος να καθορίσει τις αθλητικές δεσμεύσεις του 2019.

Η άφιξη του φθινοπώρου είναι παραδοσιακά η στιγμή που η σπορ μάρκα του Groupe Renault κάνει απολογισμό των προγραμμάτων της. Αληθινά επιτεύγματα, το A110 Cup και GT4 είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του κατασκευαστή, με την επιθυμία να ανοίξει νέους ορίζοντες. Αυτό συμβαίνει, για παράδειγμα, με το Alpine Elf Europa Cup που επιθυμεί να ξεφύγει από την ετικέτα “γαλλικός ανταγωνισμός”, επιδιώκοντας να προσελκύσει και άλλες ομάδες.

“Πρέπει τώρα να κάνουμε τα πάντα για να προσελκύσουμε περισσότερες ομάδες εκτός των γαλλικών συνόρων”, λέει ο Philippe Sinault στο Endurance-Info.com. “Είναι η επόμενη μας πρόκληση, διότι το πρωτάθλημα θέλουμε να είναι πιο ευρωπαϊκό, έχοντας 20-25 αυτοκίνητα το 2019 θα ήταν υπέροχο”.

Στην πλευρά των GT4, η πιθανότητα να δει κάποιος ένα A110 να συμμετέχει σε αγώνες αντοχής εξακολουθεί να έχει σημασία. Σχεδιασμένο κατά συνέπεια, το αυτοκίνητο είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την πρόκληση.

“Οι 24 ώρες του Ντουμπάι έρχονται πολύ νωρίς, αλλά εργαζόμαστε στο θέμα αυτό για να προσφέρουμε ένα κιτ αντοχής“, δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Signatech, συνεργάτη της Alpine.

Όνειρο όλων των οπαδών της μάρκας, η επιστροφή στα Rally είναι τώρα αντικείμενο σοβαρού προβληματισμού στις εγκαταστάσεις της Alpine, αν και είναι πολύ νωρίς για να ενθουσιαστείτε. Η ιδέα ενός A110 ικανού να περπατήσει σε λασπώδης ή χιονισμένες ειδικές διαδρομές είναι πολύ πρώιμη.

“Ιστορικά, τα rally είναι μέρος της Alpine”, εξηγεί ο Régis Fricotté, Διευθυντής Πωλήσεων της Alpine, στο Endurance-Info.com. “Φυσικά, είναι κάτι που έχουμε κατά νου, το βλέπουμε, έχει νόημα, αλλά όχι στο άμεσο μέλλον.”

Παράλληλα με τα διάφορα A110s, η Alpine ανταγωνίζεται επίσης στο WEC World Endurance Championship, στην κατηγορία LMP2. Συμμετέχοντας πλήρως στη Super Season 2018-2019, η Alpine θα φτάσει στο τέλος αυτής της σεζόν, αλλά η συνέχιση παραμένει όπως κάθε χρόνο μια αβεβαιότητα.

“Δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση”, λέει ο Régis Fricotté, στο Endurance-Info.com. “Θα ολοκληρώσουμε πρώτα την σεζόν με στόχο να κερδίσουμε το πρωτάθλημα”.

«Δεν έχουμε αποφασίσει για την επόμενη σεζόν γνωρίζοντας ότι έχουν περάσει έξι χρόνια που η Alpine είναι παρούσα στην LMP2. Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη τις εξελίξεις που προτείνονται από την ACO. Η κατηγορία LMP2 ήταν τέλεια για την αναβίωση της μάρκας, αλλά είμαστε σίγουρα στο τέλος ενός κύκλου “, προσθέτει.

Εξακολουθεί να μένει λίγος χρόνος για να αποφασιστεί το μέλλον αυτού του προγράμματος αντοχής, του οποίου η εμβέλεια είναι παγκόσμια. Μια σημαντική προβολή για την Alpine που επιδιώκει τώρα να αναπτυχθεί πέρα ​​από την Ευρώπη, όπως φαίνεται από την κυκλοφορία του A110 στην Ιαπωνία και την Αυστραλία.

(confidential-renault.fr)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies