Renault News
RenaultRenault–Nissan-MitsubishiΔιεθνή

Στην αντεπίθεση περνά ο Carlos Ghosn

Βέλη, «μπηχτές» και άλλα αιχμηρά λεγόμενα εξαπέλυσε ο υπό κράτηση πρώην ισχυρός άντρας της Renault, Carlos Ghosn υποδεικνύοντας πως δεν ήταν καθόλου τυχαία η σύλληψη και οι κατηγορίες ενάντια στο όνομα του.

Μιλώντας με την εφημερίδα Nikkei της Ιαπωνίας, στην πρώτη του συνέντευξη από την μέρα της σύλληψης του, ο Carlos Ghosn δήλωσε καθαρά πως η όλη υπόθεση των κατηγοριών ενάντια του είναι απλά ένα πραξικόπημα για να τον «αδειάσουν», λίγο πριν ο ίδιος κατάφερε να εντάξει ακόμη πιο βαθιά την Nissan στην Renault.

Ο Ghosn ανέφερε πως ο ίδιος είχε κάνει γνωστά τα σχέδια του για μια ακόμη πιο εντατική και στενή συνύπαρξη των δυο εταιρειών αλλά και του τρίτου συνεταίρου του, της Mitsubishi, αναφερόμενος σε συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Διευθύνων Σύμβουλο της Nissan, Hiroto Saikawa στην οποία συζητήθηκε η πιθανότητα να συνυπάρχουν και οι τρεις εταιρείες κάτω από ένα όνομα.

Στην συνέντευξη που κράτησε 20 λεπτά και ούτε ένα δευτερόλεπτο περισσότερο, καθώς τόσο χρόνο του διέθεσαν στο κρατητήριο, ο Ghosn συνέχισε λέγοντας πως η Nissan είχε πληρώσει για πολλές από τις ακίνητες περιουσίες του στο Ρίο και στην Βηρυτό, νόμιμα, και πως δεν έπρεπε τώρα να ξαφνιάζονται με «ύπουλη κατανομή πλούτου» εντός της εταιρείας. Ταυτόχρονα αρνήθηκε κατηγορηματικά πως «έκρυψε» 8 εκατομμύρια ευρώ ονομάζοντας τις κατηγορίες «παραμόρφωση της πραγματικότητας».

Μπορεί ο Ghosn όντως να έκρυψε εκατομμύρια και να απόλαυσε την large ζωή του «αφεντικού», ωστόσο τα λεγόμενα του εμφανίζουν έναν διαφορετικό πρόβλημα στην επιφάνεια, με την Nissan πλέον επίσημα να είναι δυσαρεστημένη με την Γαλλική εταιρεία η οποία έχει στην κατοχή της το 43% της Nissan με δικαίωμα ψήφου στο συμβούλιο, ενώ η Nissan έχει 15% της Renault χωρίς δικαίωμα ψήφου, οπόταν σε τελική ανάλυση οι Ιάπωνες άλλο που δεν ήθελαν να εκθρονίσουν τον Ghosn πριν εντάξει ο ίδιος ακόμη πιο βαθιά την Nissan στον έλεγχο της Renault.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η υπόθεση δεν τελειώνει εδώ. Το επόμενο βήμα σε αυτό το σίριαλ είναι η πρώτη συνάντηση των αφεντικών των δυο εταιρειών, Saikawa και Senard, στην Ολλανδία που έγινε χθες, Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies