Renault News
DaciaDusterΔιεθνήΕιδήσεις

Το νέο Duster αναβαθμίζει τη Dacia στο ίδιο μερίδιο αγοράς με τη Nissan

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί κάποιος να κάνει όταν συνοψίζει τη Dacia είναι να την σκεφτεί ως κατασκευαστή φθηνών, βασικών, βαρετών αυτοκινήτων. Η δεύτερη γενιά Duster βάζει την μάρκα στην mainstream κατηγορία, με έμφαση στην αξία παρά στη χαμηλή τιμολόγηση.

Υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από το πόσο ισχυρή είναι η Dacia, με το μερίδιο αγοράς της να φτάνει αυτό της Nissan Europe; Οι αριθμοί της ACEA για τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους τοποθετούν την Dacia και την Nissan στο 3,3%. Ακόμη και αν η Nissan έχει (για τώρα) μεγαλύτερο αριθμό παραδόσεων.

Μετά την μεγάλη πτώση του Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές στην ΕΕ και στην Ευρωπαϊκή Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών αυξήθηκαν κατά 2,5% για το έτος μέχρι σήμερα. Ωστόσο, η Dacia κατάφερε να σημειώσει άνοδο 13,7% με 405.619 αυτοκίνητα. Έχει παραμείνει μπροστά από την SEAT (μερίδιο αγοράς 3,0% και κέρδος +20% στα 363,220 οχήματα), έκλεισε το χάσμα με την Citroen (3,8%, +6,0 με 470,845 οχήματα), ξεπέρασε την Kia (3,1% με 385.818 οχήματα) και δεν είναι πολύ πίσω από τη Hyundai (3,5%, +7,1% στα 425,854 οχήματα). Είναι όμως η Nissan όπου υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ξεπεραστεί από τη Dacia. Οι παραδόσεις της ιαπωνικής εταιρείας μειώθηκαν κατά 9,1% σε 411,278, γεγονός που σημαίνει ότι, αν και είναι μπροστά, το μερίδιο αγοράς μειώθηκε σε ένα ίδιο ποσοστό.

Η Renault συνεχίζει να επενδύει στη Dacia, βελτιώνοντας τα υπάρχοντα μοντέλα και αξιοποιώντας την επιθυμία των αγοραστών για αυτοκίνητα που δεν είναι υπερβολικά περίπλοκα ή υπερφορτωμένα με τεχνολογία που τείνει να μην συνηθίζει.

Καθώς οι μάρκες όπως η Kia και η Skoda συνεχίζουν να ανεβαίνουν στην αλυσίδα των τιμών, άλλοι, όπως η Dacia, αποκομίζουν οφέλη, ενώ οι πωλήσεις τους καταγράφουν άνοδο μήνα με το μήνα.

Dacia Duster: Πλήρης γκάμα κινητήρων για το επιτυχημένο SUV

(just-auto.com)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου & cookies